Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Αιγινιακός – Αστέρας Τρίπολης 1-4

DSC08131Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Αστέρας πέρασε με το ίδιο σκορ από την έδρα του Αιγινιακού (1-4) όπως και το 2014, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τους “16” του Κυπέλλου ως πρώτος του ομίλου.

Όπως αναφέρει το arcadiasports, το παιχνίδι στο Αιγίνιο ήταν “τελικός” για τον Αστέρα και τον Αιγινιακό, ωστόσο οι Αρκάδες δεν ήθελαν ούτε για αστείο να βιώσουν έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων απέναντι σε μία ομάδα της δεύτερη κατηγορίας. Το τελικό 1-4 αντικατροπτρίζει πλήρως την αναμέτρηση, ένα σκορ το οποίο είχε εμφανιστεί και το 2014 όταν οι δύο σύλλογοι είχαν βρεθεί και πάλι στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Αστέρας μπήκε από την αρχή στον αγώνα με σκοπό να κόψει κάθε σκέψη πρόκρισης στον Αιγινιακό και κατάφερε μόλις στο 7′ να σκοράρει με τον Ιγκλέσιας στην επιστροφή του στην βασική DSC0812911άδα μετά τις 25/09. Ο Αργεντινός με καρφωτή κεφαλιά σε κόρνερ του Καλτσά έγραψε το 0-1, ωστόσο τα διαδοχικά λάθη των Αθανασιάδη (στο ντεμπούτο του στους Αρκάδες) και Μπέρτου στο 11′, έδωσαν την ευκαιρία στον Γκούρτσα να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το γκολ του Αιγιανιακού δεν πτόησε την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου η οποία συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να απειλεί κυρίως με σουτ του Τσιλιανίδη. Τελικά ο νεαρός σκόραρε στο 31′, μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια στην οποία συμμετείχαν οι Ιγκλέσιας, Μάσα και Καλτσάς (2η ασίστ από τον τελευταίο).

Στην επανάληψη οι “κιτρινομπλέ” μπήκαν και πάλι με διάθεση να σκοράρουν, έχασαν ευκαιρίες με τον Καλτσά και σημείωσαν τελικά το 1-3 με ωραία ατομική ενέργεια του Μάσα στο 55′. Αυτή ήταν η 14η τελική του Αστέρα, έναντι δύο των γηπεδούχων σε εκείνο το χρονικό σημείο, χαρακτηριστικό δείγμα της κυριαρχίας του. Κάπου εκεί τελείωσε οριστικά η υπόθεση πρόκριση και το υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα ήταν διαδικαστικό, με το τελικό σκορ να διαμορφώνει ο Στανισάβλιεβιτς στο 88′ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Συνθέσεις

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Γιαζιτζόγλου (72′ Παντεκίδης), Λιόλιος, Πασαλίδης, Πατράλης, Καρακώστας (43′ Μουκίδης), Ρανγκέλοφ (60′ Κυζιρίδης), Ζούρκος, Ζγκούρι, Γκούρτσας.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αστέρας: Αθανασιάδης, Ίγκορ, Μπέρτος, Χαμντανί, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς (63′ Γιαννούλης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (58′ Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (46′ Φαρίνια)

φωτ. από pieriasport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected