Διαιτησία - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ιδού το πρώτο πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου με τη χρήση βίντεο! (vid)

Χωρίς τίτλοH καθιέρωση της χρήσης βίντεο και στους ποδοσφαιρικούς αγώνες βρίσκεται προ των πυλών με τον ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κυπέλλο Συλλόγων να γίνεται το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία που εφαρμόζεται.

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στο χώρο του αθλητισμού και πλέον ένα τεράστιο ταμπού για το ποδόσφαιρο, βρίσκεται καθοδόν για να σπάσει ολοκληρωτικά. Εδώ και μέρες εξάλλου έχει γίνει γνωστό ότι η FIFA επρόκειτο να δοκιμάσει για πρώτη φορά πειραματικά τη χρήση βίντεο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην Ιαπωνία και στον ημιτελικό ανάμεσα στη Νασιονάλ Μεντεγίν (Κολομβία) και την Κασίμα Αντλέρς (Ιαπωνία) έκανε… πρεμιέρα.

Ρέφερι της συνάντησης ήταν ο Βίκτορ Κασάι και στο 30ο λεπτό της συνάντησης ο φουλ μπακ των Γιαπονέζων, Ντάιγκο Νίσι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ορλάντο Μπέριο της Ατλέτικο Νασιονάλ. Η παράβαση ωστόσο δεν υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Ούγγρου ρέφερι, όσο και των βοηθών του κι εκεί επενέβη ο βοηθός που ήταν επιφορτισμένος να κοιτάει το βίντεο του αγώνα και ειδοποίησε σχετικά τον Κασάι.

Ο έμπειρος ρέφερι όντως σταμάτησε το παιχνίδι και βλέποντας ξανά τη φάση στο ριπλέι έδωσε την εσχάτη των ποινών και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ από την άσπρη βούλα, φτάνοντας τελικά στο 3-0.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι παίκτες των Κολομβιανών εμφανίστηκαν αρχικά πρόθυμοι να ελέγξει ο Κασάι αν όντως υπήρξε πέναλτι παρ’ ό,τι η τεχνολογία σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιούνταν εναντίον τους, στη συνέχεια ωστόσο δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες

δείτε το βίντεο από το SDNA

https://www.youtube.com/watch?v=togU3IDZNWk

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected