Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Καλλιθέα – Παναιτωλικός 1-5

1586071Μετά από σερί αποκλεισμούς και ταπεινωτικές παρουσίες σε ομίλους, ο Παναιτωλικός επέστρεψε στην νοκ άουτ φάση (16) του Κυπέλλου Ελλάδος με εμφατικό τρόπο!

Το 1-5 στην Καλλιθέα κόντρα στην τοπική ομάδα δεν χωράει μεγάλη κριτική και πλέον οι «κυανοκίτρινοι» την προσεχή Τρίτη (20/12) θα μάθουν ποιον θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση.

Όπως αναφέρει το agriniosports.gr, από την στιγμή που άφησε στην άκρη τις… παιδικές ασθένειες των περασμένων ετών και κρατούσε την τύχη στα χέρια του, ο Παναιτωλικός ήταν αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση στους 16 και να μην αφήσει την Καλλιθέα να κάνει… όνειρα για οτιδήποτε.

Ο τρόπος που έπαιζε η ομάδα του Τάκη Γκώνια, με την άμυνα ψηλά, ήταν… βούτυρο στο ψωμί των «»καναρινιών» που από τα πρώτα λεπτά με τα χαμένα τετ α τετ έδειξαν τις προθέσεις του. Τελικά στο 15′ όταν ο Φάρλεϊ Ρόσα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα όλα έγιναν εύκολα.

Η πρόκριση ήρθε πιο κοντά και πλέον η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου όταν στο 20′ και στο 28′ ο Μαρκόφσκι σκόραρε και απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αφού θυμίζουμε βρήκε δίχτυα και την περασμένη Κυριακή με αντίπαλο τον Ηρακλή. Με το σκορ στο 0-3 στο 28′ καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι η συνέχεια του αγώνα ήταν διαδικαστική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι Αγρινιώτες πάτησαν… φρένο.

Αντίθετα σε κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζονταν έβρισκαν δίχτυα μιας και στο 37′ ο Κλέσιο έβαλε κι αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ για το 0-4! Στην επανάληψη, οι ρυθμοί έπεσαν, μιας και υπάρχει και το κυριακάτικο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και φυσικά ο Γιάννης Ματζουράκης δεν ήθελε να… ρισκάρει κάτι σε ένα «τελειωμένο» ματς.

Γι’ αυτό άλλωστε απέσυρε νωρίς βασικά γρανάζια κι έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Γιαννιώτης και ο Βασιλούδης να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Όμως και πάλι το γκολ βρέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρόσα δεν έχασε την ευκαιρία της συμμετοχής και πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα στον αγώνα με κοντινό πλασέ κι έκανε το 0-5.

Τελικά η Καλλιθέα με τον Τοπάλη και αρκετή δόση τύχης βρήκε το γκολ της τιμής για το τελικό 1-5. Στο ταμείο φυσικά και το πρόσημο είναι θετικό. Και για την πρόκριση και για την πεντάρα και για την εμφάνιση.

Συνθέσεις

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Τ. Γκώνιας): Ντούνης, Λεβέντης, Πάτας, Μουκτάρης, Σταμόπουλος, Γκίνι, Κατσικογιάννης (60′ Τοπάλι), Μάκο, Σταματάκος (75′ Ηλιάδης), Τσίπρας, Γουόρντεν (61′ Σμυρλής)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Ματζουράκης): Κριστιάνο, Μύγας, Ρότσα, Κουτρουμάνος, Χαντάκιας, Μάκος (75′ Καμαβουάκα), Μάρκος Πάουλο (63′ Βασιλούδης), Ρόσα, Ουάρντα, Κλέσιο (63′ Γιαννιώτης), Μαρκόφσκι

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected