Κατηγορίες
Αθλήματα

Απίστευτη επιτυχία από την Μαρία Τσακίρη, 4η θέση στο δίαθλο στο 1ο JIBU Cup στην Ελβετία

161215.aggelis.apostolos

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική χιονοδρομία στο δίαθλο. Η Μαρία Τσακίρη κατέκτησε την 4η θέση στα 12,5 χλμ. στο 1ο JIBU Cup, στο Lenzerheide της Ελβετίας.

Με άριστη σκοποβολή, εξαιρετικό σκι και με 1:58,6 διαφορά από την νικήτρια, η πρωταθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας ξεπέρασε τον εαυτό της και έκανε την καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει μέχρι σήμερα ελληνίδα αθλήτρια στο συγκεκριμένο θεσμό.

Εντυπωσιακή επιτυχία, επίσης και δίαθλο και από τον Απόστολο Αγγέλη στο IBU Cup 2 (στην Ridanna της Ιταλίας). Ο Μετσοβίτης πρωταθλητής τερμάτισε 70ος στα 10 χλμ. ανάμεσα σε 136 αθλητές, με χρόνο 26,35,3 και 3 άστοχες βολές, δείχνοντας ότι επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις. Το σπουδαίο όμως είναι οι 123,17 βαθμοί IBU που κέρδισε, οι οποίοι αποτελούν ατομικό 161215.efivoiρεκόρ, με τους οποίους αποκτά βάσιμες ελπίδες να προκριθεί στα Παγκόσμια Κύπελλα και τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τη δική τους μάχη έδωσαν οι έφηβοι του διάθλου στο JIBU Cup 1 που φιλοξενήθηκε στο Lenzerheide (Ελβετία). Την πρώτη μέρα στα 15 χλμ. ο Νίκος Τσουρέκας έκανε εξαιρετική επίδοση και με 4 άστοχες βολές και με 7:36,7 λεπτά διαφορά από το  νικητή τερμάτισε 61ος ανάμεσα σε 97 αθλητές.

Τη δεύτερη μέρα στα 10 χλμ. ο Παναγιώτης Παπάσης με απόλυτη ευστοχία στις βολές είχε την καλύτερη κατάταξη (73ος) από ελληνικής πλευράς με 5:15,9 λεπτά διαφορά από τον χρόνο του νικητή. Επίσης πολύ καλή παρουσία είχαν οι Γιώργος Τσούλης και Γεωργία Νιμπήτη αφού βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την ελληνική χιονοδρομία. Οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν αγώνες προετοιμασίας για τους αθλητές μας, αφού είναι οι πρώτες ημέρες της περιόδου που εξασκούνται σε κανονικές χιονοδρομικές συνθήκες, δείχνοντας ότι δικαιολογημένα υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το 2017.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected