Κατηγορίες
Διάφορα

Τέλος στους κωδικούς ΙΒΑΝ!

iban_headerΣτα σχέδια της ΕΚΤ βρίσκεται η σύνδεση του αριθμού κινητού τηλεφώνου με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των κατόχων τους με σκοπό να διευκολυνθούν οι διατραπεζικές μεταφορές και η εδραίωση της αγοράς πληρωμών της ευρωζώνης.

Τι θα συνέβαινε αν η πραγματοποίηση πληρωμών ήταν τόσο εύκολη όσο ένα τηλεφώνημα; Σύμφωνα με τα dikaiologitika, αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα από το επόμενο έτος. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε ένα σχετικό σχέδιο, το οποίο ονόμασε Ευρωσύστημα, την Παρασκευή (6 Ιανουαρίου) σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την Τράπεζα της Γαλλίας για την τεχνολογική καινοτομία στις πληρωμές. Αυτή η υπηρεσία θα πρέπει να ξεκινήσει από τα τέλη του 2017 και δεν θα πρέπει να περιορίζεται στα εθνικά ΙΒΑΝ», δήλωσε ο Yves Mersch, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στο έργο, η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα είδος ευρωπαϊκού καταλόγου για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Ο εν λόγω αριθμός κινητού τηλεφώνου θα ανακατευθύνει τις πληρωμές στον τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής του δικαιούχου. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σύστημα, οι διαπροσωπικές πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου θα είναι εφικτές, ανεξάρτητα με το που βρίσκονται στην Ευρώπη οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected