Ποδόσφαιρο Κόσμος

Είναι 17, είναι Σουηδός, είναι το…πουλέν της Ρεάλ!

hqdefaultΜια “ανάσα” απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται ο Αλεξάντερ Ισάκ. Σύμφωνα με σουηδικό μέσο, ο 17χρονος επιθετικός της ΑΪΚ Στοκχόλμης αναμένεται στη Μαδρίτη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η μεταγραφή του Αλεξάντερ Ισάκ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με το Sport24, ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος φέρει το παρατσούκλι “μαύρος Ιμπραχίμοβιτς”, είναι μια “ανάσα” απ’ τη μετακίνηση στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Είναι γνωστό ότι οι “μερένγκες” επιθυμούν την έλευση του 17χρονου εδώ κι αρκετό καιρό. Μάλιστα, δεν είναι η μοναδική ομάδα, η οποία θέλει να τον εντάξει στο ρόστερ. Υπενθυμίζουμε ότι Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν και Γουέστ Χαμ προσέγγισαν τον Σουηδό, αλλά όπως φαίνεται εκείνος επιλέγει να μετακομίσει στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει συμφωνήσει με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, ώστε ο ποδοσφαιριστής να μεταβεί στην Ισπανία το προσεχές καλοκαίρι, έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Είναι βέβαιο ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν θα τον ήθελε από τώρα στην ομάδα, αλλά η απαγόρευση μεταγραφών απ’ τη FIFΑ έως τη θερινή μεταγραφική περίοδο, “φρενάρει” την υπόθεση.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Ισάκ εκπροσωπείται απ’ τους αδερφούς Λέμιτς, οι οποίοι είναι οι μάνατζερ του Λούκα Μόντριτς. Είναι σίγουρο ότι το παραπάνω στοιχείο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταγραφή. Επίσης, οι εκπρόσωποί του αναμένονται την Τετάρτη (18/1) στη Μαδρίτη, ώστε να οριστικοποιηθεί το deal.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πηγές, τότε ο Αλεξάντερ Ισάκ θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης, ο οποίος πήρε μεταγραφή από σουηδικό σύλλογο.

Μέχρι σήμερα η πιο ακριβή μετακίνηση ήταν εκείνη του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος πωλήθηκε στον Άγιαξ (απ’ τη Μάλμε), έναντι 7.8 εκατ. ευρώ.

O Αλεξάντερ Ισάκ γεννήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 1999 στη Σόλνα της Σουηδίας, ενώ βρίσκεται στις ακαδημίες της ΑΙΚ απ’ τα έξι του χρόνια. Στο περσινό πρωτάθλημα (2016) κατέγραψε 29 συμμετοχές, ενώ σκόραρε 13 φορές.

Τελευταίο του επίτευγμα είναι το γκολ που πέτυχε με τη φανέλα της Εθνικής στη φιλική νίκη απέναντι στη Σλοβακία (6-0). Ο 17χρονος σκόραρε στο 19ο λεπτό της συνάντησης κι έτσι έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει γκολ με το εθνόσημο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected