Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Δόξα Λιανοβεργίου – ΓΑΣ Κοπανού «10Starbet» 2-1

Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Λιανοβεργίου.

Η Δόξα πήρε μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία και παράλληλα μια πολύ τονωτική ένεση, ειδικά από τη στιγμή που το σημερινό τρίποντο ήρθε με ανατροπή στο σκορ.

Από την άλλη πλευρά, οι “κιτρινόμαυροι” έμειναν για 7ο σερί παιχνίδι μακριά από τη νίκη κι αυτό λέει πολλά για την ομάδα του Νίκου Αντωνά, που ξεκίνησε δυνατά τη φετινή σεζόν και για τα 2/3 του πρώτου γύρου, βρισκόταν την πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Για τους γηπεδούχους, είναι φανερό πως οι αφοί Τόζογλου πρόσθεσαν μεγαλύτερη δύναμη στα μετόπισθεν και βοηθούν πολύ ανασταλτικά, ενώ ο Διονύσης Κωστόπουλος πλαισίωσε εξαιρετικά τον Άγγελο Καραντουλαμά στη γραμμή κρούσης.

Για τον ΓΑΣ ντεμπούτο πραγματοποίησε σήμερα ο Κώστας Ντέλλας, που φόρεσε και πάλι κιτρινόμαυρα μετά την παρουσία του στον Άτλαντα Ζερβοχωρίου, αλλά και ο Λάζαρος Τριανταφυλλίδης, που επέστρεψε στην ομάδα μετά από 6 μήνες.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στους φιλοξενούμενους, που ξεκίνησαν πιο δυνατά και έδειξαν πως αφήνουν πίσω τους τη βαριά ήττα από την ΑΕ Αλεξάνδρειας. Με κινητήριους μοχλούς τους Σπανό, Χρήστο Οικονόμου και Μπούφι, αρκετές ήταν οι πάσες που βγήκαν με προορισμό τους Ορφανίδη και Αλέκο Οικονόμου, ωστόσο οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν κυρίως στον πρώην παίκτη του Κεραυνού Επισκοπής, δεν κατέληξαν στον στόχο.

Στο 29′ μάλιστα ο Αλέκος Οικονόμου αναγκάστηκε να αποχωρήσει, καθώς φαίνεται πως έπαθε υποτροπή και τη θέση του έδωσε στον Παναγιώτη Τόσκα, ο οποίος ήταν και ο σκόρερ του τέρματος που έδωσε το προβάδισμα στους “κιτρινόμαυρους”. Ο αριστεροπόδαρος μέσος έκανε τη σέντρα σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρέθηκε στα δίχτυα του Καραλάζου, που αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τη Δόξα να παίρνει τα ηνία και να απειλεί τα αντίπαλα καρέ. Στο 59′ ο Αντιφάκος έδιωξε τη μπάλα μετά από κόρνερ, ο Κύρτσογλου έκανε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πήρε ύψος και ο έμπειρος πορτιέρο του ΓΑΣ, στην προσπάθεια του να τη διώξει με γροθιά, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Χρήστου Τόζογλου, να πετύχει ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση τέρμα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, το παιχνίδι έγινε νευρικό και επικράτησε η σκοπιμότητα. Η Δόξα προσπάθησε να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο και ο ΓΑΣ από την πλευρά του να ρισκάρει ακόμη περισσότερο για να πετύχει την ισοφάριση.

Ωστόσο, το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους και έδωσε τη δυνατότητα στους “κιτρινόμαυρους” να πανηγυρίσουν μια πολύτιμη νίκη, που τους φέρνει στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη.

XATZH

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Βρέσκας, με βοηθούς τους κ.κ. Χαραλαμπίδη και Σαρηγιαννίδη.

Συνθέσεις

Δόξα Λιανοβεργίου : Καραλάζος, Ντόι (46′ Γελαδάρης), Τόζογλου Π., Τόζογλου Χ., Παπαδόπουλος, Καραπατσάς, Κωστόπουλος (85′ Θεοδώρου), Καραντουλαμάς, Μπαντής (87′ Βασιλείου), Κύρτσογλου, Τζέπης

ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet” : Αντιφάκος, Τζιβάρας, Κατσουγιαννόπουλος, Πρόιος (84′ Δημούλτσης), Μισαηλίδης, Μπούφι, Ορφανίδης (60′ Τριανταφυλλίδης), Σπανός, Ντέλλας, Οικονόμου Χ. Οικονόμου Α. (29′ λ.τ. Τόσκα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected