Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Sυμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού!

Όχι έναν, αλλά δυο αιώνες πίσω πρέπει να πάμε για να ξαναβρούμε αυτό που έχει συμβεί φέτος στο Κύπελλο Αγγλίας… Ουσιαστικά, συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού!

Παρότι -με εξαίρεση τη Λίβερπουλ- όλοι οι «μεγάλοι» προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, φέτος έλαχε να δούμε κάτι τρομερό, μετά από… σχεδόν 1,5 αιώνα, που επιβεβαιώνει ότι, τουλάχιστον στο Νησί, αυτός ο θεσμός παραμένει των εκπλήξεων.

Όπως αναφέρει το sport-fm.gr, μετά τη χθεσινή πρόκριση της Λίνκολν επί της Μπράιτον, λοιπόν, ήρθε να προστεθεί στο… παραμύθι της πρώτης εκείνο της απίστευτης Σάτον, που πέταξε εκτός συνέχειας τη Λιντς.

Σημείωση: Τόσο τα «διαβολάκια» (παρατσούκλι της Λίνκολν) όσο και οι Λονδρέζοι (όχι, δεν είναι χωριό η Σάτον) αγωνίζονται στη National League. Την παλιά Κόνφερενς, δηλαδή. Την πέμπτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου! Και αν η Λίνκολν είναι πρώτη και πάει φουλ για άνοδο, η Σάτον «παλεύει» να σωθεί! Παρ’ όλα αυτά, αμφότερες… έστειλαν αδιάβαστες δύο ομάδες από την πρώτη πεντάδα της Championship.

Καλά ως εδώ; Στο Νησί, για όσους δεν το γνωρίζουν, οι ομάδες των Premier League, Championship, League One και League Τwo εντάσσονται στη Football League από την ίδρυση της τελευταίας, το… πολύ μακρινό 1888. Από εκεί και κάτω, «αναλαμβάνει» η National League, με την πρώτη, ομώνυμη κατηγορία και τις National League North και National League South.

Αυτό, λοιπόν, που έχει καταφέρει η National League, φέτος, στο FA Cup είναι, πραγματικά, ιστορικό, καθώς έχει να συμβεί αιώνες: Από τότε που δημιουργήθηκε η Football League! Δηλαδή, συμβαίνει, ουσιαστικά, για πρώτη φορά, μιας και ΠΡΙΝ το 1888 δεν υπήρχε καν Football League! Τι πράγμα; Μα να έχει, όχι έναν, αλλά ΔΥΟ εκπρόσωπους στους «16» της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης η «φτωχή» National League, με τις Λίνκολν και Σάτον να κρατούν… πανύψηλα τη σημαία των «μικρών».

Μιλάμε για 129 χρόνια! Τόσα έχουμε να δούμε (αν ήμασταν καμιά 150αριά χρονών) δύο ομάδες, εκτός των πρώτων «μεγάλων» κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου, να βρίσκονται μια «ανάσα» από τα προημιτελικά. Και αν έχουν μια καλή κλήρωση -ή πέσει η μία με την άλλη- το παραμύθι ενδέχεται να έχει συνέχεια…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected