Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση με Νικολάου και Σισοκό!

Ο «νέος» Αλί Σισοκό και ο νεότατος Δημήτρης Νικολάου οδήγησαν τον Ολυμπιακό στο… χαλαρό 2-0 επί του Άρη και παράλληλα στους «8» του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο!

Πρόκριση… μεταγραφών. Και τι μεταγραφών. Ιανουαρίου. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου χάρη στα γκολ των Ανσαριφάρντ (στη Θεσσαλονίκη) και Σισοκό (στο 50′ στο «Καραϊσκάκης»). Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να τα βρήκαν σκούρα όμως ο Πάουλο Μπέντο εν τέλει πήρε την πρόκριση, ξεκουράζοντας παίκτες, δοκιμάζοντας άλλους και μπαίνει στον πολύ δύσκολο Φλεβάρη με περισσότερες ανάσες. Ο Νικολάου στο 86′ έκανε το τελικό 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός αύξησε από μόνος του τον δείκτη δυσκολίας μερικά βράδια νωρίτερα όταν είχε δώσει ένα εύκολο γκολ στον Αρη. Ομως στο τέλος γύρισε την υπόθεση πρόκριση. Και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια οι «ερυθρόλευκοι» θα την είχαν κάνει ακόμα πιο εύκολη. Ομως έπεσαν πάνω στην… γκίνια του Καρντόσο (δοκάρι και στα δύο παιχνίδια) και στις κακές επιλογές των υπόλοιπων παικτών.

Ο Αρης πήγε να «κλέψει» την πρόκριση με δύο τελικές προσπάθειες. Μία στην Θεσσαλονίκη (που την έκανε γκολ ο Μιλούνοβιτς) και μία στο Φάληρο (την έστειλε άουτ ο Μπαργκάν). Μάλιστα ο μεσοεπιθετικός του Αρη είναι ο μοιραίος των φιλοξενούμενων μιας και του δόθηκε κι άλλη ευκαιρία άλλα… κλώτσησε αέρα μέσα στην μικρή περιοχή.

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο στο Φάληρο με πεταμένες ευκαιρίες (πιο σημαντικές αυτές των Ανσαριφάρντ και Σισοκό) αλλά σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Πάλι ο Σισοκό πάτησε περιοχή (αρκετά επιθετικογενές μπακ) εκμεταλλεύτηκε την κακή τελική του Καρντόσο και από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Καρντόσο είχε δοκάρι στο 65′ και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 86′ ο Νικολάου με κεφαλιά (μετά από κόρνερ Σεμπά) ο οποίος στα 19 του χρόνια άκουσε στο «Καραϊσκάκης» ρυθμικά το όνομά του. Ο Αρης όπως γράψαμε είχε την ευκαιρία με τον Μπαργκάν στο 79′ (έστειλε την μπάλα άουτ) κι άλλη μία στο 82′ όταν έπιασε αέρα. Με συνολικό σκορ 3-1 ο Ολυμπιακός πέρασε στους «8» του Κυπέλλου και μπαίνει σ’ έναν Φλεβάρη με αρκετά παιχνίδια και Ευρώπη.

Οι παίκτες του Αρη διαμαρτύρονται για την φάση του Καπνίδη στο 31′ όταν έβγαινε τετ-α-τετ με τον Λεάλι αλλά κόπηκε ως οφσάιντ με το replay να μην βοηθάει αλλά να φαίνεται πως είναι στην ίδια ευθεία με τον Νικολάου. Την ίδια ώρα ο Μπέντο πήγε σ’ ένα ακόμα (κρίσιμο) παιχνίδι έχοντας ως κεντρικό δίδυμο τους δύο πιτσιρικάδες (Νικολάου-Ρέτσο) και τον Μανθάτη σε βασικό ρόλο στο ματς. Σε αυτούς προσθέστε και τους δύο νέους μπακ (Σισοκό-Παρέδες με τον δεύτερο να είναι νωρίς για να τον κρίνουμε) αλλά και τον Ανσαριφάρντ που προσπαθεί να δέσει με τον Καρντόσο.

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Παρέδες (80′ Φιγκέιρας), Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μάρτινς (77′ Ρομαό), Ελιουνούσι (71′ Σεμπά), Μανθάτης, Καρντόσο, Ανσαριφάρντ

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Γκονσάλβες, Νέτο, Ντούνης (75′ Παυλίδης), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70′ Ανάκογλου), Μπαργκάν

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected