Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Δόξα Λιανοβεργίου 2-1

Στιγμιότυπο από το ματς του πρώτου γύρου

Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες στο σημερινό παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε με την 6η φετινή νίκη της ΑΕΧ στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Χρήστου Μποζίνη “πάτησε” στο εξαιρετικό της πρώτο ημίχρονο και εδραίωσε την επικράτηση της, αν και στο δεύτερο 45λεπτο αγχώθηκε αρκετά, ειδικά από τη στιγμή που η φιλοξενούμενη Δόξα μείωσε σε 2-1.

Μπροστά σε λίγους θεατές αλλά κάτω από εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, η ΑΕΧ ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε πως ερχόταν…φουριόζα από την πολύ καλή της εμφάνιση κόντρα στην ΑΕ Αλεξάνδρειας. Σε ένα αρκετά δημιουργικό πρώτο μέρος, που σημαδεύτηκε από δύο γκολ αλλά και τρεις καλές στιγμές, οι “κιτρινόμαυροι” έδωσαν την εντύπωση πως θα…καθάριζαν γρήγορα την υπόθεση τρεις βαθμοί.

Άνοιξε τον δρόμο προς την τελική επικράτηση της ΑΕΧ ο Στογιάννης

Στο 1ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, σε σουτ του Χρήστου Τόζογλου που αρχικά βρήκε στο γόνατο και στη συνέχεια στο χέρι του αντίπαλου αμυντικού, με τον ρέφερι να υποστηρίζει πως ήταν ακούσιο και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στο 12ο λεπτό, η μπάλα κατέληξε στον Λύτη λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή προς την επίθεση των γηπεδούχων, ο οποίος βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Στογιάννη, με τον τελευταίο να προλαβαίνει την έξοδο του Κώστα Θεοδώρου (έκανε ντεμπούτο με τους “κιτρινομπλέ”) και με το “μυτάκι” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 18′ η ΑΕΧ έφτασε κοντά στο 2-0, η κεφαλιά όμως του Γραμματικού κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 29′ το απευθείας φάουλ του Τουμαρά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Θεοδώρου.

Στο 38′ σημειώθηκε η πρώτη με αξιώσεις επίσκεψη της Δόξας, το σουτ όμως του Κύρτσογλου, κατέληξε λίγα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ηλιάδη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στο 47′ όταν ο Τουμαράς εκτέλεσε το φάουλ, ο Θεοδώρου φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας, η οποία όμως κατέληξε στον Γραμματικό και ο τελευταίος σε κενή εστία “έγραψε” το 2-0 για την ομάδα του.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι κ. Κωστούλη, η ομάδα του Σάκη Παγγούρα ανέβασε στροφές και ρίσκαρε με στόχο να επιστρέψει στο παιχνίδι. Στο 61′ Κωστόπουλος εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ και έβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι, δίνοντας ταυτόχρονα μια άγρια ομορφιά στα τελευταία 30 λεπτά του αγώνα.

Το ρίσκο της Δόξας έφερε (φυσιολογικά) και τα αντίστοιχα κενά στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι “κιτρινόμαυροι” σε δύο περιπτώσεις (με Στογιάννη και Δελητζάκη) να φτάσουν κοντά στο 3-1.

Στο 77′ το σουτ του Κωστόπουλου από το ύψος της περιοχής απέκρουσαν τα σώματα που έκλεισαν τον δρόμο προς την εστία, ενώ στο 90+ ο έμπειρος επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας και “φάτσα” με τον Ηλιάδη, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία, υποδεικνύοντας off-side.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Κωστούλης, με βοηθούς τους κ.κ. Μπακάλη και Ζαχαριάδη

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Ηλιάδης, Τηλκερίδης, Ιωαννίδης Ζ., Σταμάτης, Ιωαννίδης Θ., Λύτης, Φωτιάδης, Τουμαράς (80′ Δελητζάκης), Στογιάννης (90′ Δάτσης), Γραμματικός, Δημητρούσης (68′ Παμπουχίδης)

Δόξα Λιανοβεργίου : Θεοδώρου Κ., Καραπατσάς, Παπαδόπουλος (86′ Σουρλόπουλος), Τόζογλου Χ., Τόζογλου Π., Μπαντής (80′ Ντόι), Τζέπης, Κύρτσογλου, Κωστόπουλος, Γελαδάρης (68′ Γερόπουλος), Θεοδώρου Κυρ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected