Football League

Στον Πανσερραϊκό 21 παιχνίδια, στο Καμερούν το…Κόπα Άφρικα!

Ήταν Δεκέμβριος του 2008 όταν ο Πανσερραϊκός ανακοίνωνε την πρόσληψη του σπουδαίου Βέλγου προπονητή (με Θητεία σε Κλαμπ Μπριζ, Άντερλεχτ, Μουσκρόν, Γκένκ) Ούγκο Μπρόος.

Όπως αναφέρει το serressport.gr, ο 56χρονος τότε τεχνικός πήρε τη θέση του Γιάννη Παπακώστα και συνδύασε το όνομα του με την επική πρόκριση των «λιονταριών» στο Κύπελλο επί του ΠΑΟ, χωρίς βέβαια να αποφεύγει στο τέλος της σεζόν τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από την ΑΕΚ και τον υποβιβασμό.

Εννέα χρόνια μετά και συνεχίζοντας φυσικά την προπονητική του καριέρα ο Μπρόος ανέβηκε στην κορυφή του Αφρικανικού ποδοσφαίρου κατακτώντας το Κόπα Άφρικα με την Εθνική ομάδα του Καμερούν, στην οποία και είναι προπονητής από τον Φεβρουάριο του 2016.

Στον τελικό κόντρα στην Αίγυπτο η ομάδα του αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με γκολ των Ενκουλού και Αμπουμπακάρ, κέρδισε με 2-1 και κατέκτησε το τρόπαιο για 5η φορά στην ιστορία της.

Βέβαια ο Βέλγος στην Θητεία του στον Πανσερραίκό πρόλαβε και άφησε παρακαταθήκη τον Δημήτρη Ανάκογλου, τον Τάσο Παπάζογλου, τον Δημήτρη Γκούρτσα που εμφανίστηκαν στην πρώτη ομάδα επί των ημερών του.

Μετά τα «λιοντάρια» δούλεψε στην Τράμπζονσπορ, την Ζούλτε Βάρεyκεμ, την Αλ Τζαζίρα (βοηθός), την Καμπίλιε και την Χουσεϊν Ντέϊ στην Αλγερία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected