Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μύδρους κατά της “εξυγίανσης” οι ισχυροί άνδρες των Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και Πύδνας Κίτρους!

Γράφει ο Γιώργος Γαβρίδης, πρόεδρος Αχιλλέα Νεοκαισάρειας

“Είναι καιρός που προσπαθώ να καταλάβω τι είναι τελικά αυτή η περιβόητη κουβέντα, περί εξυγίανσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Άνοιξα λεξικά, ρώτησα, αλλά δυστυχώς δεν πολυκατάλαβα και πάλι.

Μέσα στην ατυχία μου λοιπόν, φάνηκα τυχερός συναντώντας τον φίλο διοικητικό παράγοντα της «ΠΥΔΝΑΣ» Κίτρους, τον Γιάννη το Ντούμο. Είπα μέσα μου. Πιο έμπειρος ο Γιάννης ίσως αυτός να γνωρίζει τελικά τι είναι αυτή η εξυγίανση.

Βρεθήκαμε την επομένη των αγώνων όπου η ομάδα μου «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Νεοκαισάρειας, αγωνίσθηκε στην Φιλιππιάδα και έχασε 3-0 ενώ η ομάδα της ΠΥΔΝΑΣ κέρδισε στο Κίτρος 1-0 τον ΠΙΕΡΙΚΟ, την μεγάλη αγάπη του Γιάννη.

Τον ρώτησα λοιπόν.

Τι είναι ρε συ Γιάννη αυτή η εξυγίανση; Με κοίταξε στα μάτια, κοκκίνισε και με έντονο ύφος μου απάντησε:

Γιώργο μου ……., εξυγίανση είναι όταν έχεις μία ποδοσφαιρική ομάδα, ξοδεύεις, αγωνίζεσαι και επειδή ο συνεταίρος σου ή ο φίλος σου, είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ και κάποιοι δεν γουστάρουν, η ομάδα σου πρέπει να αδικείται και να χάνει.

Επίσης συνεχόμενη εξυγίανση είναι όταν αυτό συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση. Αυτή την εξυγίανση, μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε και οργανωμένη, διότι ο διαιτητής που αναλαμβάνει τη σφαγή της ομάδας σου έχει και την κάλυψη του παρατηρητή διαιτησίας. Αυτό γίνεται με συνέπεια (σχεδόν κάθε Κυριακή).

Επίσης εξυγίανση φίλε μου Γιώργο είναι όταν δεν έχεις σχέδιο, πρόταση, όραμα, λόγο για το ποδόσφαιρο και προσπαθείς να χειραγωγήσεις πρόσωπα και καταστάσεις με σκοπό το οικονομικό και κοινωνικό κέρδος. Αυτή είναι η λεγόμενη ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ.

Πιο απλά είναι όταν η ομάδα σου είναι δεύτερη στην βαθμολογία και χάνει στην έδρα της με κατεβασμένα τα χέρια από ομάδα που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.
Και τι κάνουμε ρε φίλε; Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια χωρίς να προστατεύσουμε τις ομάδες μας;

Φίλε Γιώργο, το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε με υπερηφάνεια να είμαστε φίλοι του υποψηφίου της ΕΠΟ, Δημήτρη Ελευθεριάδη, να υπερασπιζόμαστε τις ομάδες μας μέσα στα γήπεδα και στο τέλος, σε κόντρα όλων αυτών που συμβαίνουν θα δικαιωθούμε.

Έως τότε ας δώσουμε στην δημοσιότητα το βίντεο του αγώνα της Κυριακής ανάμεσα στις δυο αγαπημένες μου ομάδες, και να φωνάξουμε μαζί:

«Να την χαίρεστε τέτοια εξυγίανση»

δείτε το βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected