Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Απίστευτα πράγματα στον Ορφέα Ξάνθης! Πυρπολισμοί, ληστεία και ιεροσυλία!

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η ομάδα του Ορφέα λίγες μέρες μετά τον αγώνα με την Καβάλα, αφού το πρωί της Τετάρτης οι άνθρωποι και οι παίκτες της ομάδας, πηγαίνοντας για προπόνηση είδαν ένα πολύ λυπηρό θέαμα. Άγνωστοι μέχρι στιγμής είχαν κλέψει το λεωφορείο της ομάδας, όπως και πολλά αντικείμενα από τα αποδυτήρια της ομάδας. 

Το βράδυ, λοιπόν της Τρίτης προς Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, άγνωστοι μέχρι στιγμής παραβίασαν την πόρτα των αποδυτηρίων του γηπέδου ΑΟΞ, εισέβαλαν σε αυτό και άρπαξαν ότι αντικείμενο αξίας βρήκαν μπροστά τους. Ο Μπάμπης Χατζημεστής και οι άνθρωποι της ομάδας είναι έκπληκτοι και σοκαρισμένοι με τα όσα αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης στο γήπεδο της ομάδας, που μεταξύ άλλων έλειπαν η τηλεόραση με την οποία η ομάδα έβλεπε κάποια βίντεο τακτικής και εκγύμνασης, αλλά και το ηχητικό σύστημα του γηπέδου.

Η μεγαλύτερη ζημιά, όμως για την ομάδα του Ορφέα είναι η κλοπή του λεωφορείου της ομάδα, το οποίο και βρέθηκε δυστυχώς καμένο ολοσχερώς λίγο έξω από τον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης. Το ThrakiSportS ήρθε σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μπάμπη Χατζημέστη και στις δηλώσεις του δεν έκρυψε το σοκ αλλά και την απογοήτευση του για αυτή την ενέργεια.

Δείτε παρακάτω όσα μας είπε ο Μπάμπης Χατζημεστής: «Μας έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη ζημιά, με έναν πρόχειρο υπολογισμό που κάνουμε εμείς, μιλάμε για ζημιά περίπου 10000 ευρώ. Η μεγαλύτερη ζημιά από όλες, είναι ο εμπρησμός του λεωφορείου της ομάδας μας, το οποίο μας βοηθούσε πολύ στη μεταφορά και της ανδρικής ομάδας, αλλά και των ακαδημιών μας. Δεν πιστεύω ότι ήταν κάποια στοχοποιημένη επίθεση προς την ομάδα, είναι καθαρά επίθεση κλοπής, δεν μπήκαν στο γήπεδο για να το καταστρέψουν, μπήκαν για να κλέψουν αντικείμενα αξίας, όπως παραδείγματος χάριν την τηλεόραση της ομάδας μας, που βλέπαμε κάποια βίντεο στις προπονήσεις ή το ηχητικό σύστημα του γηπέδου, αλλά δυστυχώς δεν ξέρουμε και τι προσωπικά αρχεία μας λείπουν, τι έχει χαθεί, τώρα προσπαθούμε να τα βάλουμε σε μια σειρά. Αυτό που θέλω να πω εγώ τώρα, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αστυνομική διεύθυνση της Ξάνθης, που κινητοποιήθηκε άμεσα και κάνει τα πάντα για να βρεθούν ο δράστες»!

Δείτε επίσης φωτογραφίες του ThrakiSportS από τα αποδυτήρια και το γήπεδο της ομάδας μετά την κλοπή ΕΔΩ

Καμία σχέση με τον ποδοσφαιρικό χώρο και πιθανές ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες δεν έχει το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα με την διάρρηξη στο γήπεδο του ΑΟΞ,  τους βανδαλισμούς στα γραφεία και τα αποδυτήρια του Ορφέα Ξάνθης, καθώς και την κλοπή και τελικά πυρπόληση του λεωφορείου της ομάδας.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, που έχουν αναλάβει την προανάκριση. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ThrakiSportS, πρόκειται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου που χαρακτηρίζονται συνηθισμένα και αντιμετωπίζονται συχνά στην Ξάνθη.

Όπως εξήγησαν αξιωματικοί της Αστυνομίας Ξάνθης, είναι συνηθισμένη τακτική σε τέτοιου είδους κλοπές που γίνονται συνήθως από αθίγγανους της περιοχής του Δροσερού, μιας ουσιαστικά γκετοποιημένης περιοχής στην Ξάνθη όπου μένουν αθίγγανοι, να πυρπολούνται στο τέλος τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούνται για να σβηστούν τα ίχνη.

Κοινώς, οι δράστες έδρασαν οργανωμένα. Έβαλαν στο στόχαστρο την ομάδα του Ορφέα, εισέβαλαν στα γραφεία και τα αποδυτήρια, πήραν ό,τι πολύτιμο υπήρχε, τα μετέφεραν στον γκετοποιημένο οικισμό με το ίδιο το πούλμαν της ομάδας και μετά του έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους, αδιαφορώντας για την οικονομική καταστροφή (όπως φαίνεται στην φωτογραφία του Δημήτρη Καλτέκη από το «Εμπρός»).

Το Τμήμα Ασφαλείας ασχολείται με την υπόθεση, που διενεργεί την προανάκριση. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν προσαγωγές ή συλλήψεις, σε κάθε περίπτωση ωστόσο αναμένεται η έκδοση δελτίου Τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, άνθρωποι της οποίας αποκλείουν κατηγορηματικά με τις πρώτες αυτές εκτιμήσεις της προανάκρισης η υπόθεση να έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα ποδοσφαιρικών λογαριασμών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected