Κατηγορίες
Κύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Ροδοχωρίου – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 3-3, 4-3 πεν (photos+vid)

Το κορυφαίο μέχρι στιγμής παιχνίδι της φετινής χρονιάς είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν οι 150 (δυστυχώς) φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Ροδοχωρίου.

Μετά από μια συγκλονιστική αναμέτρηση, με δύο ανατροπές στο σκορ, γκολ στο 90+2′ και με φινάλε την δραματική διαδικασία των πέναλτι, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου πήρε την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αναμετρήσει τον ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet”.

Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά μπορεί να υπερηφανευτεί και να προστάξει την πραγματικά εξαιρετική της παρουσία στο σημερινό παιχνίδι, που μπορεί να μην είχε την ποιότητα ή την κυριαρχία ως σύνολο, είχε όμως τεράστιο πάθος κόντρα σε μια ομάδα που “χτυπά” το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν και παρουσιάζει αξιομνημόνευτη σταθερότητα σε όλους τους τομείς.

Μια ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί τρία γκολ, με μία άμυνα που απαρτίζεται από τους Πετκάκη, Τασίδη και Ταταρίδη (ειδικά ο τελευταίος, αν υπήρχε καταμετρητής χιλιομέτρων μπορεί να έβγαινε εκτός λειτουργίας…) και μάλιστα με έναν τερματοφύλακα (σ.σ. Σωτήρη Ιωακειμίδη) που έχει δεχτεί πέντε τέρματα σε 18 αγωνιστικές!

Κι όμως, οι “κιτρινομπλέ” κατόρθωσαν να ανατρέψουν το εις βάρος τους 0-1 από το 26ο λεπτό, αλλά και να μην το βάλουν κάτω από τη δεύτερη ανατροπή στο ματς, αυτή τη φορά από τους φιλοξενούμενους, που με δύο εκτελέσεις πέναλτι του Γιώργου Κίτσα, πέρασαν μπροστά με 2-3.

Ο άνθρωπος των…επικίνδυνων αποστολών, Θοδωρής Πέτγαζλης με παλικαρίσια κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε τον…συνάδελφο του (εργάζονται στην ίδια επιχείρηση) και έστειλε το ματς στην παράταση, με τον πορτιέρο των “πρασίνων” να παίρνει (εν μέρει) το αίμα του πίσω με την απόκρουση στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όμως, οι δύο αποκρούσεις του…αειθαλούς Γιώργου Κασαπίδη έδωσαν ουσιαστικά την πρόκριση στον ΓΑΣ και το τελευταίο πέναλτι του Χρήστου Μπρέγκου (από τους κορυφαίος του ΓΑΣ, με πάρα πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του), έβαλε την σφραγίδα στη μεγάλη πρόκριση των “κιτρινομπλέ”

Το φιλμ της αναμέτρησης

9′ Εκτέλεση φάουλ του Μπουρδάνου από το κέντρο του γηπέδου, σουτ του Βούλγαρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Ιωακειμίδης

24′ Εκτέλεση κόρνερ του Κουκουράκη από δεξιά, ο Τασίδης την πρώτη κεφαλιά, ο Κουντουράς εξ επαφής και πάλι με το κεφάλι, ανάγκασε τον Κασαπίδη σε εντυπωσιακή απόκρουση.

27′ Εκτέλεση κόρνερ του Κουντουρά από αριστερά, ο Πετκάκης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά ο Ταταρίδης αιφνιδιάστηκε και η προβολή που έκανε κατέληξε ψηλά άουτ.

28′ ΓΚΟΛ! Ο Ποτουρίδης εκτέλεσε με δύναμη το πλάγιο άουτ, η μπάλα στρώθηκε στον Κουκουράκη μετά από ασθενές διώξιμο, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Κασαπίδη (0-1)

30′ Πάσα του Θεοδώρου στον κενό χώρο για τον Κουντουρά, ο Κασαπίδης φάνηκε να ελέγχει τη μπάλα αλλά του έφυγε μέσα από τα χέρια, όμως το σουτ που επιχείρηση ο πρώην παίκτης του Καμπανιακού κατέληξε άουτ.

31′ Πάσα του Κουκουράκη από δεξιά, ο Κίτσας έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε σύρριζα από το οριζόντιο δοκάρι.

35′ Σέντρα του Ποτουρίδη από τα δεξιά, ο Ραπτόπουλος πέρασε έναν αντίπαλο του αλλά το σουτ με το δεξί κατέληξε πάνω στην αγκαλιά του Κασαπίδη.

36′ Δυνατό σουτ του Κουντουρά από πλάγια δεξιά, η μπάλα όμως πήρε ύψος και κατέληξε πολλά μέτρα άουτ.

39′ Εντυπωσιακή επέλαση του Κίτσα από αριστερά, πέρασε έναν αντίπαλο, το σουτ όμως με το αριστερό πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κασαπίδη.

44′ ΓΚΟΛ! Λάθος γύρισμα του Αθανασιάδη προς τον τερματοφύλακα του, ο Μπουρδάνος ταχύτητα μπήκε στη φάση και με πλασέ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιωακειμίδη

56′ ΓΚΟΛ! Δύο συνεχόμενες φάσεις για τον ΓΑΣ! Αρχικά το δυνατό σε εκτέλεση φάουλ του Μπρέγκου, απέκρουσε με δυσκολία ο Ιωακειμίδης και στην εξέλιξη της φάσης, ο Κοτζαχρήστος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπρέγκου έκανε την κεφαλιά, ο Ιωακειμίδης απέκρουσε εντυπωσιακά αλλά στην επαναφορά ο Τενεκετζή έγραψε το 2-1.

62′ Εκτέλεση πλάγιου του Ποτουρίδη από τα αριστερά, κοντρόλ και σουτ του Κίτσα η μπάλα άουτ.

65′ Εντυπωσιακό σουτ με φάλτσο από τον Κίτσα, η μπάλα ελάχιστα άουτ από τη συμβολή των δοκών

69′ “Μπάσιμο” του Ποτουρίδη από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια πτώση στο έδαφος, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε τάκλιν του Τσίπη.

70′ Εξ επαφής σουτ του Κίτσα, ο Κασαπίδης απέκρουσε σε κόρνερ.

72′ ΓΚΟΛ! Πολύ ωραίο “ένα-δύο” στον άξονα από Ζωγράφο και Ραπτόπουλο, ο τελευταίος προσπάθησε να περάσει τον Κασαπίδη, ο οποίος τον ανέτρεψε με τον ρέφερι να υποδεικνύει το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κίτσας, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-2)

75′ Δυνατό σουτ του Μωυσίδη από τα 30 μέτρα η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

77′ Σουτ του Κουκουράκη από αριστερά, ο Κασαπίδης απέκρουσε με το αριστερό χέρι και στην επαναφορά ο Ρίσσου πρόλαβε τον Κουντουρά που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας

79′ ΓΚΟΛ! Σέντρα του Κουκουράκη από αριστερά, Ζωγράφος και Νίκο διεκδίκησαν τη μπάλα, αλλά ο ρέφερι υπέδειξε χέρι στον πεσμένο αμυντικό του ΓΑΣ, υποστηρίζοντας πως κράτησε τη μπάλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε και πάλι ο Κίτσας, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (2-3)

90+2′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Μωυσίδη από τα δεξιά, η μπάλα πήρε τροχιά στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Πέτγαζλης νίκησε τους αντίπαλους αμυντικούς και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ιωακειμίδη, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκρούσει (3-3)

105′ Αντεπίθεση για τον ΓΑΣ, ο Κοτζαχρήστος έπιασε το σουτ από τα 30 μέτρα και ο Ιωακειμίδης απέκρουσε ενστικτωδώς με τον ώμο, αφού η μπάλα πήρε περίεργο γκελ όταν έσκασε στο έδαφος.

111′ Σουτ του Βούλγαρη από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, ο Ιωακειμίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

116′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΓΑΣ να πάρει προβάδισμα, τη λόμπα του Πέτγαζλη πάνω από τον εξελθόντα Ιωακειμίδη πρόλαβε προ της γραμμής ο Τασίδης.

Η διαδικασία των πέναλτι :

Πετκάκης, απέκρουσε Κασαπίδης

Πέτγαζλης, απέκρουσε Ιωακειμίδης

Κουκουράκης 1-0

Τενεκετζή 1-1

Ζωγράφος, απέκρουσε Κασαπίδης

Θεοδοσιάδης 2-1

Κίτσας 2-2

Βούλγαρης  3-2

Κιρκιλιανίδης 3-3

Μπρέγκου  4-3

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Παζαρτζικλή και Σαρηγιαννίδη.

Συνθέσεις

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κασαπίδης, Κοτζαχρήστος, Τσίπης (79′ Πέτγαζλης), Τάσο, Τενεκετζή, Μπουρδάνος (70′ Μωυσίδης), Ρίσσου, Μαγγίζης (70′ Θεοδοσιάδης), Παρθενόπουλος, Μπρέγκου, Βούλγαρης

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Ιωακειμίδης, Πετκάκης, Τασίδης, Ταταρίδης, Κουκουράκης, Ζωγράφος, Κίτσας, Αθανασιάδης Η. (73′ Συμπεθέρης), Κουντουράς, Ραπτόπουλος (90′ Μηνούδης), Ποτουρίδης (77′ Κιρκιλιανίδης)

Οι πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια του ΓΑΣ :

θα δείτε αργότερα τα έξι γκολ της αναμέτρησης στο βίντεο του SportsUp, φωτορεπορτάζ αλλά και τη διαδικασία των πέναλτι

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected