Football League - Super League 1

Και Ημαθιώτες ποδοσφαιριστές στο εξώδικο που εστάλη στην ΕΠΟ!

Eξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία έστειλαν προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία 28 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εκπροσωπούνται από τον δικηγόρο Γεώργιο Παναγόπουλο.

Σύμφωνα με το SDNA, ανάμεσά στους 28 ποδοσφαιριστές βρίσκονται οι Παντελής Καφές, Χρήστος Αραβίδης, Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, Γιάννης Αραμπατζής, Θοδωρής Γκίτκος, Μανώλης Παπαστεριανός, Ευθύμης Κουλουχέρης κ.α.

Το εξώδικο κοινοποιείται στη FIFA, στη FIFPRO, Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Οι ποδοσφαιριστές μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι έχουν «δικαιωθεί τελεσίδικα από τις διαιτητικές επιτροπές της ΕΠΟ αλλά οι σχετικές υπέρ ημών αποφάσεις ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ επί χρόνια επ’ ωφέλεια των ΠΑΕ με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ» και ότι «πέραν των δολίων συνεχών αλλαγών των κανονισμών υπέρ των ΠΑΕ, η ΕΠΟ σε αγαστή συμπαιγνία καταδολίευσης με την SUPER LEAGUE και την FOOTBALL LEAGUE αρνείται να εφαρμόσει πλήρως κι ολοσχερώς τα από 31-12-2012 και 20-02-2013 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ που υπεγράφησαν μεταξύ Λιγκών και ΠΣΑΠ ΜΗ ΣΥΓΚΡΟΤΩΝΤΑΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ το προβλεπόμενο από τον όρο 4 ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ – ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ υπέρ των ποδοσφαιριστών».

Επειδή προτίθενται να ασκήσουν «αγωγές τόσο κατά της ΕΠΟ, όσο και των μελών των οργάνων της που συμμετείχαν στις εις βάρος μας μεθοδεύσεις για την μη εκτέλεση των αποφάσεών μας», ζητούν, απευθυνόμενοι στη διοίκηση της ΕΠΟ «να διερευνήσει τις υποθέσεις μας και να διατάξει την εκτέλεση των αποφάσεών μας είτε μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου είτε μέσω άμεσης εφαρμογής των ελληνικών και διεθνών κανονισμών, άλλως ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα σας θεωρήσουμε συνυπεύθυνους αλληλεγγύως και εις ολόκληρον και θα ζητήσουμε παροχή εννόμου προστασίας από τα ελληνικά Αστικά Δικαστήρια στρεφόμενοι κατά τόσο των εκάστοτε διοικούντων φυσικών προσώπων όσο και κατά των εμπλεκομένων νομικών προσώπων (ΕΠΟ – SURERLEAGUE – FOOTBALL LEAGUE – FIFA)».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected