Διάφορα

Οι πληρωμές για Κάρτα Σίτισης και πιλοτικό ΚΕΑ

Ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα η πληρωμή στην κάρτα σίτισης 120.097 δικαιούχων ενώ υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι του πιλοτικού κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης αφού η πληρωμή θα καθυστερήσει λίγες ημέρες

Ανακοινώθηκε χθες από το υπ. Εργασίας -μετά από αρκετή καθυστέρηση- η ημερομηνία πληρωμής για την κάρτα σίτισης Ιανουαρίου 2017, πριν περάσει στην «ιστορία» και επικαλυφθεί από το καθολικό Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους δεκατριών εκατομμυρίων τετρακοσίων ενενήντα μία χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ (13.491.800,00 €) στην Εθνική Τράπεζα ως δέκατη ένατη δόση, προκειμένου να προχωρήσει στη φόρτιση των εγκεκριμένων καρτών σίτισης (“Αλληλεγγύης”), στο πλαίσιο του Προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 120.097 (Valeur πίστωσης: 08/02/2017, στους δικαιούχους 09/02/2017).

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, το πολύ μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου το πρωί, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων του πιλοτικού Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που αφορά 30 δήμους.

Πρόκειται για την (έκτακτη) δόση του Ιανουαρίου, η οποία είναι και η τελευταία που θα καταβληθεί, αφού πλέον οι δικαιούχοι θα ενταχθούν στο καθολικό ΚΕΑ, που ξεκινά η εφαρμογή του από τον Φεβρουάριο, με την πλατφόρμα των αιτήσεων να έχει ανοίξει -με πάρα πολλά προβλήματα είναι η αλήθεια.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected