ΕΠΣ Πέλλας

Εδεσσαϊκός – Δόξα Μαυροβουνίου 2-0 (photos+βαθμολογία)

Ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου πήρε ο Εδεσσαϊκός, στο μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής. καθώς επικράτησε της Δόξας Μαυροβουνίου με σκορ 2-0 και ανέβηκε μόνο πρώτος στην πρώτη θέση με 38 βαθμούς.

Για τους φιλοξενούμενους, αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 15 παιχνίδια.

Το ματς στο Δημοτικό Στάδιο Έδεσσας είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή τακτική συμπεριφορά και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την έδρα τους, ενώ το γκολ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με σκόρερ τον Βαγγέλη Μεταξά, έδωσε άλλον αέρα στους “πράσινους”.

Νωρίτερα ο Παπαγεωργίου είχε το μακρινό σουτ το οποίο όμως κατέληξε στην αγκαλιά του έμπειρου πορτιέρο. Στο 35′ οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία να ανοίξουν εκείνοι το σκορ όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ευγένη Κίτσα, ο προωθημένος Σπύρος Φανιάδης έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι έγιναν περισσότερο απειλητικοί και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους διπλασίασαν τα τέρματα στο 80′ με τέρμα του Ρέτζια.

Λίγο νωρίτερα, τραγικό λάθος από τον έμπειρο Δημήτρη Λαφαζανίδη που πέρασε και τον Καμπαλή αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η κερκίδα του γηπέδου ήταν γεμάτη σήμερα από τους φιλάθλους που έσπευσαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι και δεν έλειψαν οι εντάσεις οι οποίες κάποια στιγμή κορυφώθηκαν και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να εξομαλυνθεί, ενώ η ενισχυμένη παρουσία της αστυνομικής δύναμης έγινε ιδιαίτερα αισθητή.

Συνθέσεις

Εδεσσαϊκός : Αποστόλου, Κουμπούς, Κιόρτσης (70΄Πούπης), Ουζούνης, Παπαηλίας, Παπγεωργίου, Λαφαζανίδης, Ρέτζια, Μεταξάς (80’Μπάρμπας), Τσιρλίδης, Κάρτζιος

Δόξα Μαυροβουνίου : Καμπαλής, Σαρίδης, Κίτσας, Χατζηστεφάνου (80′ Παπανικολάου), Φανιάδης (70′ Μουρουζίδης), Κατιρτζόγλου, Σιδέρης, Ζαχαριάδης, Νάτσης (46′ Λέσι), Τουρατζίδης Καρυπιδης

*με στοιχεία και φωτογραφίες από τη Χαρά Ματεντζόγλου

Η βαθμολογία

1. Εδεσσαϊκός  38
2. Δόξα Εξαπλάτανου  36
3. Δόξα Μαυροβουνίου  35
4. Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας  28
5. Εθνικός Γιαννιτσών  27
6. Απόλλων Κρύας Βρύσης  26
7. Δόξα Μανδάλου 20
8. Δόξα Μελισσίου  18
9. Αναγέννηση Γιαννιτσών  18
10. Νίκη Καλής  14
11. ΑΣ Πρόμαχοι  14
12. Φίλιππος Σταυροδρομίου  13
13. Μέγας Αλέξανδρος Αρσενίου  12
14. Άρης Αμπελείων  12

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected