Κατηγορίες
Αθλήματα

Ένατη θέση για την Ελλάδα στο ομαδικό στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ

Με την Εθνική μας ομάδα του αλπικού σκι να κατακτά την 9η θέση, στο παράλληλο ομαδικό, ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας (EYOF), των Χειμερινών Αθλημάτων, που έγινε στο Ερζερούμ (Τουρκία).

Την προτελευταία ημέρα, στα αλπικά ο Γιώργος Καράτζιας και ο Φίλιππος Κόζαρης αγωνίστηκαν στην τεχνική κατάβαση με το πρώτο να είναι 26ος (2:01,83) και τον δεύτερο να μην ολοκληρώνει τον αγώνα.

Στους δρόμους αντοχής και στο αγώνισμα της ταχύτητας ο Παναγιώτης Παπάσης είχε την καλύτερη επίδοση από τους Έλληνες αθλητές, και κατετάγη 40ος (58 συμμετοχές) με χρόνο 2:28,63 και 327, 35 βαθμούς FIS. Οι Νίκος Τσουρέκας και Γιώργος Τσούλης τερμάτισαν στις 43η και 54η αντίστοιχα. Στις γυναίκες η Ελισάβετ Αναστασιάδου με χρόνο 3:08,7 και 396,7 βαθμούς FIS τερμάτισε 41η.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε εντός του Χωριού, στην Medals Plaza. Σημαιοφόρος για την Ελλάδας ήταν ο αθλητής του αλπικού σκι Γεώργιος Καρατζιάς.

Μέτρια εμφάνιση στο Παγκόσμιο Διάθλου

  • Ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους οι αθλητές μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου ανδρών – γυναικών, στο Χοκφίτσεν της Αυστρίας. Οι πρωταθλητές μας κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα και δεν πέτυχαν να διακριθούν ατομικά αλλά έδωσαν στην χώρα μας πολύτιμους βαθμούς στη γενική παγκόσμια βαθμολογία.

Η βαριά ίωση του Απόστολου Αγγέλη πριν από την έναρξη των αγώνων και η απειρία της Μαρίας Τσακίρη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνες αυτού του επιπέδου, ήταν σίγουρα δύο ανασταλτικοί παράγοντες στη διεκδίκηση μεγάλων επιδόσεων.

Η καλύτερη επίδοση της Τσακίρη έγινε στα 7,5 χλμ. όπου με χρόνο 23:36,2 και 2 άστοχες βολές τερμάτισε 96η, ενώ ο Αγγέλης  είχε την καλύτερη επίδοση στα 20 χλμ., όπου κατετάγη 92ος  με 5 άστοχες βολές και χρόνο 58:52,1.

Μετάλλια στο καλλιτεχνικό πατινάζ

  • Εβδομάδα με επιτυχίες εκτός συνόρων για το ελληνικό καλλιτεχνικό πατινάζ.

Η Ελισάβετ Βούλγαρη κατέκτησε την 2η θέση στο διεθνή αγώνα Sofia Trophy, στη Σόφια της Βουλγαρίας, στην κατηγορία Basic Novice B I.

Η 9άχρονη Αγάπη Πετροπουλέα του συλλόγου Τρίαινα, κατέκτησε την 1η θέση στο διεθνή αγώνα  «Olympic Hopes»  στο Μπράσοβ της Ρουμανίας, στην κατηγορία «Cubs Girls».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected