Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Απίστευτα πράγματα από την “αρμάδα” του Σιμεόνε!

Μπορεί στο πρωτάθλημα να είναι τέταρτη και να βρίσκεται πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ατλέτικο δείχνει να έχει τον τρόπο καθώς πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 4-2 και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στα προημιτελικά του θεσμού. 

Όπως αναφέρει το novasports.gr, στο πρώτο 45λεπτο η Ατλέτικο επέβαλε ολοκληρωτικά το ρυθμό της και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, με αποτέλεσμα να γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί όχι μόνο για τη νίκη αλλά και για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο δωδέκατο λεπτό και ανήκε στους φιλοξενούμενους. Ο Γκριζμάν βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Λένο ενώ στη συνέχεια ο Γουέντελ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων έπειτα από άτσαλο διώξιμο από γύρισμα του Φιλίπε Λουίς από τα αριστερά.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο γκολ για τους «ροχιμπλάνκος». Ο Σαούλ, σε μία αντεπίθεση, πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έξω από την περιοχή, επεχείρησε το φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Λένο.

Αυτό το γκολ αποσυντόνισε τις «ασπιρίνες» και στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Ρότζερ Σμιτ προσπάθησαν να αντιδράσουν και να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή των Μαδριλένων. Ωστόσο, το συγκρότημα του Σιμεόνε «οχύρωσε» σωστά τα μετόπισθέν του με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει στους Γερμανούς να απειλήσουν.

Ωστόσο, οκτώ λεπτά μετά το πρώτο τέρμα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα και «πάγωσαν» για τα καλά τους Γερμανούς. Συγκεκριμένα, πάλι από αντεπίθεση, ο Γκαμεϊρό διήνυσε αρκετά μέτρα με την μπάλα στα πόδια, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Γκριζμάν, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και έδωσε στην ομάδα του σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση ενώ με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ιδιαίτερα εκρηκτικό τρόπο καθώς στο 48ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1. Ο Χένρικς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Μπελαραμπί με πλασέ στην κίνηση μείωσε για την ομάδα του βάζοντάς την ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αυτό το γκολ όμως δεν αποδιοργάνωσε τους «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι έμειναν πιστοί στο επιθετικό τους πλάνο και δικαιώθηκαν απόλυτα. Η προειδοποιητική βολή ήρθε στο 50ο λεπτό όταν ο Γκαμεϊρό σημάδεψε τη συμβολή των δοκών έπειτα από σουτ μέσα από την περιοχή, από τα αριστερά.

Ωστόσο, στο 58ο λεπτό ο Γάλλος επιθετικός δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα έπειτα από πέναλτι που κέρδισε γράφοντας με αυτό τον τρόπο το 3-1, δίνοντας ξανά αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το μόνο που κατάφεραν οι «ασπιρίνες» ήταν να μειώσουν σε 3-2 στο 68ο λεπτό με κάπως τυχερό τρόπο καθώς σε μία προσπάθεια του Μογιά να διώξει μία παράλληλη πάσα, η μπάλα προσέκρουσε στον Σάβιτς και κατέληξε στα δίχτυα της Ατλέτικο για το 3-2.

Από εκεί κι έπειτα ο Σιμεόνε πραγματοποίησε και τις τρεις αλλαγές που δικαιούταν για να μπορέσει να δώσει ανάσες σε κάποιους παίκτες του και να κρατήσει το υπέρ του σκορ.

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε στο 86ο λεπτό ο νεοεισελθών Φερνάντο Τόρες με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Σάβιτς από τα δεξιά, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για την ομάδα του.

Συνθέσεις

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Ρ. Σμιτ): Λένο, Ντράγκοβιτς, Ερνάντεζ, Βέντελ, Μπραντ, Αράνγκις, Τοπράκ, Χάβερτζ (56′ Φόλαντ), Μπελαραμπί (66′ Πογιάμπαλο), Χένρικς, Καμπλ

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ. Σιμεόνε): Μογιά, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκριζμάν (77′ Κορέα), Σαούλ, Καράσκο (77′ Τόρες), Γκάμπι, Σάβιτς, Βρσάλικο, Γκαμεϊρό (70′ Τομάς), Χιμένεθ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected