Κατηγορίες
ΕΠΣ Πέλλας

Η Ακαδημία του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης απέκτησε τον δικό της απινιδωτή! (photos)

Εδώ και λίγες μέρες, η Ακαδημία του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης άλλαξε επίπεδο φιλοσοφίας οργάνωσης και λειτουργίας της.

Και ο λόγος είναι μία μοναδική προσφορά με ανθρωπιστική και κοινωνική διάσταση ενός γονέα (επιθυμία του ήταν να μην αναφερθεί το όνομά του), προσφέροντας στην διάθεση της Ακαδημίας έναν απινιδωτή.

Για όσους γνωρίζουν από πρώτες βοήθειες ή ασχολούνται με ιατρικά επαγγέλματα, μπορούν να καταλάβουν την σπουδαιότητα της ύπαρξης ενός τέτοιου μηχανήματος σε έναν φορέα, αθλητικό σύλλογο, ή γενικότερα σε χώρο όπου δραστηριοποιείται πλήθος ανθρώπων, ιδιαίτερα δε νεαρής ηλικίας και αθλητές.

Το μηχάνημα αυτό, που το κόστος του έχει ένα αξιοσέβαστο ποσό, θα ακολουθεί όλες τις δραστηριότητες των τμημάτων της Ακαδημίας εντός και εκτός έδρας, με υπεύθυνους για την χρήση του (αχρείαστο να είναι) τους εκπαιδευμένους προπονητές της και κατά δεύτερον τους ανθρώπους που παρακολούθησαν το πρόσφατο σεμινάριο της ΕΠΣ Πέλλας το οποίο και αποτέλεσε την αφορμή για την πρωτοβουλία του γονέα.

Χαρακτηριστικό της σπουδαιότητας αυτής της πρωτοβουλίας είναι ότι παρόμοιο μηχάνημα σίγουρα δεν υπάρχει σε κανέναν αθλητικό χώρο του νομού μας, αλλά πολύ πιθανόν και σε άλλους αθλητικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Στην πατρίδα μας τέτοια μηχανήματα υπάρχουν στα νοσοκομειακά ιδρύματα και ενδεχόμενα όχι σε όλα, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, την ύπαρξη ενός τέτοιους μηχανήματος μπορεί να τη βρει κανείς σε πάρα πολλούς δημόσιους χώρους ή όπου συναθροίζεται πλήθος ανθρώπων.

Το γεγονός λοιπόν της ύπαρξης ενός απινιδωτή στην ιδιοκτησία της Ακαδημίας του Απόλλωνα σίγουρα την κατατάσσει σε ένα άλλο επίπεδο λειτουργίας, μέσα στην κοινωνία μας και ιδιαίτερα στον ποδοσφαιρικό χώρο της ευρύτερης περιοχής μας.

Τα συγχαρητήρια όλων μας ανήκουν στον γονέα για την πρωτοβουλία του αυτή, αλλά και σε όλο το ΔΣ της Ακαδημίας το οποίο έχει βάλει ως στόχο όχι απλά την εκμάθηση των μυστικών του ποδοσφαίρου στα μικρά παιδιά μέσα από τις τάξεις της Ακαδημίας , αλλά και στην δημιουργία μιας κοιτίδας πολιτισμού αθλητισμού και κοινωνικής διαπαιδαγώγησης των νέων μας σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της ζωής μας

*Ο απινιδωτής, είναι ιατρική συσκευή για την επανέναρξη της λειτουργίας της καρδιάς μετά από θάνατο. Χρησιμοποιείται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στα χειρουργεία, σε οχήματα υπηρεσίας διάσωσης. Απινιδωτές απλής χρήσης βρίσκονται εγκαταστημένοι και σε δημόσια κτίρια όπως σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια, καταστήματα τραπεζών, εστιατόρια, γήπεδα και άλλους χώρους για χρήση από μη επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης.

Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected