Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Φωτιά” ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο και πρόκριση!

Με τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο, τα δύο από τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από την Τουρκία και περιμένει την κλήρωση για τους “16”!

Σαρωτικός στο δεύτερο ημίχρονο στην Άγκυρα κόντρα στην Οσμανλισπόρ, ο πρωταθλητής νίκησε 3-0 τους Τούρκους και πήρε πανηγυρικά την πρόκρισή του για τους “16” του Europa League. Δύο γκολ ο Ανσαριφάρντ, ένα ο Ελιουνούσι για τους Πειραιώτες!

Τελευταία φορά που είχε προκριθεί στους «16» του Europa League και συνέχιζε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις τον Μάρτιο ήταν τη σεζόν 2011-12. Η τότε ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε αποκλείσει την Ρούμπιν Καζάν και θ’ αντιμετώπιζε την Μέταλιστ. Έκτοτε ο Ολυμπιακός πάντα σκόνταφτε στα εμπόδια του Φεβρουαρίου. Άλλοτε επειδή τα εμπόδια ήταν τεράστια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ), άλλοτε γιατί εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση (Λεβάντε, Αντερλεχτ, Ντνίπρο).

Φέτος όμως ο Ολυμπιακός μετά από ένα καταστροφικό ευρωπαϊκό καλοκαίρι (αποκλεισμός από την Μπερ Σεβά) κατάφερε να φορέσει κοντομάνικα! Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την Άγκυρα όχι μόνο με την πρόκριση αλλά και με επιβλητική νίκη για να συνεχίσουν στους «16» του Europa League (9 και 16 Μαρτίου). Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο με τα γκολ των Ανσαριφάρντ (47′, 86′) και Ελιουνούσι (70′) έφυγε με το «διπλό» και συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία.

το φιλμ της αναμέτρησης στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

Οσμανλισπόρ (Μουσταφά Ακτσάι): Κατσεμάρκας, Βρσάγεβιτς, Προχάτσκα, Κουρουτσκού, Πίντο (66′ Μπαγίρ), Εντιαγέ, Τσακιράν (74′ Γκουβέν), Τιεβί Μπιφουμά, Μαχέρ, Ρεγκατέν (75′ Ντελαρζέ), Ουεμπό

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (65′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (85′ Ρομαό), Ελιουνούσι (81′ Μανθάτης), Σεμπά, Ανσαριφάρντ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected