Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Οι 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα του Europa League

Αύριο Παρασκευή, διεξάγεται η κλήρωση για τους 16 φιναλίστ του Europa League και ο Ολυμπιακός θα βρει εύκολους υποψήφιους αντιπάλους, αλλά και… απλησίαστους.

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την Ευρώπη να… παραμιλά, επικράτησε 2-0 της Αθλέτικ και βρέθηκε στους «16». Θέλει τους Κύπριους παρά τις δυο ήττες στους ομίλους, ξέρει πως είναι δύσκολο εμπόδιο, αλλά παραμένει ομάδα στα μέτρα του. Αλλωστε, στο πρώτο ματς θα είναι εκτός και ο Σωτηρίου.

Ο Άγιαξ πέρασε με… δυσκολία το εμπόδιο της Λέγκια, επικράτησε 1-0, αλλά δεν έπεισε. Ο νεανικός Αγιαξ βρίσκει πατήματα, είναι κλασική ολλανδική ομάδα που δεν… τρόμαξε στα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Είναι στη 2η θέση και παλεύει για το πρωτάθλημα. Ντόλμπεργκ, Ζίγιεκ τ’ αστέρια τους και οι παίκτες που τον κρατάνε με τα γκολ και τις ασίστ στους στόχους.

Οι Βέλγοι έχουν τον τρόπο τους στην Ευρώπη και το απέδειξαν στην Αγία Πετρούπολη, αφού μπορεί να έχασαν 3-1 από τη Ζενίτ, αλλά βρέθηκαν στην επόμενη φάση. Λυτρωτής ο Τελίν, ναι, ο παίκτης που δίνει νέα πνοή στην επίθεσή της. Στο πρωτάθλημα ακολουθεί πορεία τίτλου η Άντερλεχτ έχοντας το καλύτερο ρόστερ. Μπορεί πέρσι να απέκλεισε τον Ολυμπιακό, αλλά οι Πειραιώτες σίγουρα θα μπορούσαν περισσότερα.

Η Ρόμα έχασε από τη Βιγιαρεάλ αλλά βρέθηκε στους… «16», άλλωστε την είχε διασύρει στο Μαδριγάλ με 4-0. Ομάδα που απεύχεται να συναντήσει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη φάση. Ο Τζέκο είναι… on fire!

H Mπεσίκτας πήρε νίκη 2-1 κι εντός έδρας κόντρα στην Μπερ Σεβά, την ομάδα που άφησε εκτός τους Πειραιώτες από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Σοβαροί οι Τούρκοι, έβγαλαν τα μάτια τους στους ομίλους του Champions, αφού θα μπορούσαν να περάσουν. Στην κορυφή της Τουρκίας και με δυνατό ρόστερ! Μάλλον δεν αρέσει στον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα πιο εύκολη από Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Λυών!

Οι Βέλγοι της Γκενκ που ξεπέρασαν το εμπόδιο της Άστρα, παλεύουν να μπουν στην εξάδα και σίγουρα… αρέσουν στους Πειραιώτες. Σκοράρουν αρκετά, αλλά στην άμυνα είναι… παιδική χαρά.

Η Κοπεγχάγη κέρδισε 2-1 στη Βουλγαρία τη Λουντογκόρετς και είναι ομάδα ικανή για τη ζημιά. Οι Δανοί μπορεί να έχασαν τον Ντιλέινι, αλλά κάλυψαν κενά, έχουν το καλύτερο ρόστερ στη χώρα τους, τα πήγαν καλά στον όμιλο με Πόρτο, Λέστερ, Μπριζ και αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες. Στην πατρίδα της η Κοπεγχάγη κάνει πάρτι. Θα βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι απλησίαστο εμπόδιο.

Η Σαχτάρ βρέθηκε από το πρώτο ματς με το ένα πόδι στην επόμενη φάση έπειτα τη νίκη στο Βίγκο, όμως η Θέλτα πήρε σπουδαία πρόκριση στην παράταση, επικρατώντας με 2-0!

Η Μάντσεστερ του Μουρίνιο τρομάζει και ο στόχος της δεν είναι άλλος από την κούπα! Η Λυών του Europa League είναι εντυπωσιακή! Η Ροστόβ και η Κράσνονταρ δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά είναι δύσκολα εμπόδια και σίγουρα δεν θα ήθελε ο Ολυμπιακός να τους βρει τώρα! Η Φιορεντίνα φάνταζε ακόμα και φαβορί για… τετράδα αλλά η Γκλάντμπαχ έκανε την μεγάλη ανατροπή και ως γερμανική ομάδα είναι πολύ σκληρό… καρύδι, η Σάλκε προσπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ και ενώ η Γάνδη που παλεύει για εξάδα στο Βέλγιο έκανε… κηδεία σε Τότεναμ στο Λονδίνο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected