Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ποντιακή Νεολαία Αράχου – Μακροχώρι 1-1

Τα 13 γκολ έφτασε ο Μάριος Αργυρόπουλος

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν οι δύο ομάδες στον Άραχο, ένα αποτέλεσμα που βάζει ένα ακόμη…λιθαράκι στην παραμονή.

Εκείνοι όμως που τα βάζουν με την τύχη τους είναι οι “μπλαουγκράνα”, που δεν κατάφεραν να πάρουν τη σημερινή νίκη παρά το γεγονός πως έφτασαν αρκετές φορές απειλητικά στα αντίπαλα καρέ. Παράλληλα, ήταν και μια ιδανική περίσταση, καθώς οι φιλοξενούμενοι μετέβησαν στον Άραχο με δύο απουσίες της τελευταίας στιγμής, τους Γρηγόρη Ηλιάδη και Άρη Τσιμπρή, που προσβλήθηκαν από ίωση.

Για την ομάδα του Γιώργο Απόσογλου από την άλλη πλευρά, ο ένας βαθμός μετά τη σημερινή εμφάνιση είναι σημαντικό κέρδος, καθώς η πίεση που δέχτηκαν από τους γηπεδούχους ήταν έντονη και ιδιαίτερα στα τελευταία 20 λεπτά.

Ένας ακόμη βαθμός στο…σακούλι για το Μακροχώρι

Μέχρι το 39ο λεπτό, όταν και η ομάδα του Χρήστου Παναγιωτίδη άνοιξε το σκορ, σημειώθηκαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Για την Ποντιακή Νεολαία, οι Καραπίττας και Αργυρόπουλος δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση ενώ από την άλλη πλευρά, ο 16χρονος Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε μια καλή ευκαιρία στο 24′ αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε μόλις άουτ.

Ο μόνιμος σκόρερ όμως των “μπλαουγκράνα” και αποκάλυψη ενός ακόμη πρωταθλήματος, Μάριος Αργυρόπουλος (έφτασε τα 13 γκολ) ήταν αυτός που έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα και συγκεκριμένα στο 39′, σημαδεύοντας σωστά με το δεξί τη γωνία του Σιδηρόπουλου.

Το Μακροχώρι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη επίσκεψη του στα καρέ του Γιαβάση στο δεύτερο μέρος και να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς. Ο Γιώργος Τσακαλίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Πέγιος έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιαβάσης απέκρουσε εντυπωσιακά αλλά η άμυνα σάστισε με αποτέλεσμα ο νεαρός μπακ (που σε ένα ακόμη παιχνίδι βοηθά σημαντικά με την παρουσία του) να πάρει το ριμπάουντ και με πλασέ να φέρει το ματς στα ίσια.

Ο αιφνιδιασμός των γηπεδούχων από το γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους μετατράπηκε γρήγορα σε πίεση στα αντίπαλα καρέ. Με πλήρη κατοχή της μπάλας και διαρκείς προσπάθειες για να βρει διαδρόμους, μετέτρεψε σε…εφιαλτικό το τελευταίο 20λεπτο για τους φιλοξενούμενους, που κατάφεραν όμως να αντέξουν και να πάρουν έναν βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

16216164_1830027680601608_1216824450_n

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Μελτζανίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Νατσιούρα και Βαλκάνο.

Συνθέσεις

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Γιαβάσης, Σότι, Παπαδόπουλος, Μπεκτάς, Μπακιρτζής, Καϊρακλίδης (79′ Αραμπατζής), Νιογκάνα, Καραπίττας, Αργυρόπουλος, Μπεκιαρίδης, Παπακωνσταντίνου (79′ Μουράτι)

Μακροχώρι : Σιδηρόπουλος, Φιλιππίδης, Νικόπουλος, Ταουσιάνης, Πέγιος, Γκιουλέκας (55′ Σταματίου), Τσακαλίδης Γ., Τσακαλίδης Τ., Παπακωνσταντίνου Γ., Παπακωνσταντίνου Δ. (66′ Πίκος), Βύζας (80′ Φωτόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected