Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Παραλίγο…μαύρος καπνός στην Τούμπα, δυνατή και ψυχωμένη η Ξάνθη!

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, βρέθηκε πίσω στο σκορ, χαλάρωσε χωρίς δικαιολογία όμως αν και έχασε με 1-0 πέρασε στους “4” του κυπέλλου Ελλάδας. Δραματικά τα τελευταία λεπτά με την Ξάνθη να πιέζει για την ανατροπή. Αποβλήθηκε ο Σολτάνι. Μεγάλη ένταση στους δυο πάγκους.

Πάλι καλά να λένε στον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος μπήκε υπερβολικά χαλαρός στο παιχνίδι και η Ξάνθη που παίζει εξαιρετικά τις αντεπιθέσεις, παραλίγο να βάλει… φωτιά στην αναμέτρηση. Τελικά ο δικέφαλος πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης, όμως αυτό το 1-0 των Ακριτών πρέπει να προβληματίσει αρκετά τον Βλάταν Ίβιτς.

Οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά και με το καλημέρα άρχισαν τα σκληρά μαρκαρίσματα με τον Φουκάκη να μην βάζει αρχικά το χέρι στο τσεπάκι του. Από ένα σημείο και μετά όμως αναγκάστηκε να γίνει αυστηρός για να μην ξεφύγει το παιχνίδι.

Στο 31ο λεπτό η Ξάνθη έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπαξεβανίδης, μετά από σύγχυση στην κακή άμυνα του ΠΑΟΚ, έκανε ένα γύρισμα και ο Γλύκος με διπλή προσπάθεια μάζεψε. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σολτάνι να σουτάρει, με τον Κίτσιου να απομακρύνει με τάκλιν.

Στο 40ο λεπτό ο Πέλκας έπιασε ωραίο ψαλιδάκι με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, ενώ στο 43′ οι Ακρίτες Ο Καρασαλίδης ολομόναχος στην περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε πολλές φάσεις, με την Ξάνθη, ωστόσο, να πιέζει ασφυκτικά για το γκολ.

Τελικά το 0-1 ήρθε στο 64ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιουνές. Ο ΠΑΟΚ αντί να ισορροπήσει το παιχνίδι άρχισε να ροκανίζει τον χρόνο και ο Λουτσέσκου βάζοντας μέσα όλα του τα… όπλα πίεσε για την ανατροπή.

Τελικά το σκορ έμεινε στο 1-0 υπέρ της Ξάνθης με τον δικέφαλο να παίρνει αγχωτική πρόκριση στους “4”. Να σημειώσουμε πως ο Καρίμ Σολτάνι αποβλήθηκε στο 92ο λεπτό, κάνοντας διπλό κακό στην ομάδα του που πίεζε για δεύτερο γκολ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (Μάτος 69′), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σακχόφ, Κάμπος, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 62′), Μυστακίδης, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 86′).

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (Ντε Λούκας 70′), Λάζιτς (Τριάδης 61′), Πιτσέλι (Βασιλακάκης 61′), Σολτάνι, Γιουνές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected