Γ ΕΠΣ Ημαθίας

Το SportsUp σας παρουσιάζει τις 8 ομάδες της Γ Ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας

Ξεκινά την Κυριακή 5/3 το πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής στην ΕΠΣ Ημαθίας, με τη συμμετοχή οκτώ ομάδων αντί 13 της περσινής σεζόν.

Η ευρύτερη περιοχή της Νάουσας έχει την…τιμητική της στη φετινή σεζόν, καθώς οι έξι από τις οκτώ ομάδες ανήκουν στον συγκεκριμένο Δήμο, ενώ ΑΕ Σφηκιάς και ΑΕΚ Καμποχωρίου είναι αυτές που…ξέφυγαν από τον κανόνα, καθώς προέρχονται από τις ευρύτερες περιοχές του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Αλεξάνδρειας αντίστοιχα.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι πως με εξαίρεση τον Αίαντα Ημαθίας, που ιδρύθηκε μόλις πριν λίγους μήνες, όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ισχυρές “ρίζες” στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας, ενώ η ομάδα των Λευκαδίων έχει παρουσία και σε εθνικά πρωταθλήματα και μάλιστα αρκετά πρόσφατα.

Το SportsUp, πιστό όπως κάθε χρόνο στην όσο το δυνατόν αναλυτικότερη παρουσίαση και προβολή όλων των κατηγοριών της ΕΠΣ Ημαθίας, σας παρουσιάζει ένα μίνι…πορτρέτο των 8 μονομάχων, λίγες μέρες πριν ριχτούν στον “στίβο” για τα τέσσερα προνομιούχα εισιτήρια.

Αναλυτικά με αλφαβητική σειρά :

ΑΕ Σφηκιάς (έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Σφηκιάς)

Πιστοί στη φιλοσοφία τους στο γραφικό χωριό των Πιερίων όρων, καθώς και φέτος ο σύλλογος θα στηριχθεί στα δικά του παιδιά. Πρόεδρος της ομάδας που υποβιβάστηκε πέρσι από τη Β Ερασιτεχνική, παραμένει ο Θωμάς Αργυρόπουλος, ενώ προπονητής τη σεζόν που ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή θα είναι ο Αχιλλέας Αλαμπουρινός, επί πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής του συλλόγου.

ΑΕΚ Καμποχωρίου (έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Καμποχωρίου)

Νέο ξεκίνημα για την ομάδα από το Καμποχώρι, που αποχώρησε από την ενεργό δράση το 2013, έχοντας κατακτήσει λίγο πριν το πρωτάθλημα στη Β Ερασιτεχνική. Το φετινό εγχείρημα έχει “πρωτομάστορα” τον Μερκούρη Καραλιόπουλο, ο οποίος επάνδρωσε τον σύλλογο με ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του, έχοντας ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες να πάρουν παιχνίδια και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αίας Ημαθίας (έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Μονοσπίτων)

Ο θρυλικός Άγιαξ “άπλωσε” τα δίχτυα του και στην Ημαθία, καθώς σύντομα θα δημιουργηθούν οι αντίστοιχες Ακαδημίες του ολλανδικού συλλόγου με έδρα τα Μονόσπιτα. Με πρωτοβουλία του Τάκη Δανιηλίδη, ιδιοκτήτη της εταιρίας “Φυτώρια Δανιηλίδης”, δημιουργήθηκε και ερασιτεχνικό τμήμα, με προπονητή τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, του Ηρακλή και της Βέροιας, Δημήτρη Γκέσιο. Οι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ προέρχονται κυρίως από την περιοχή, ενώ δεν λείπουν και οι νεαροί παίκτες, που αγκάλιασαν τη νέα προσπάθεια του “Άγιαξ”.

Άτλας Ζερβοχωρίου (έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Ζερβοχωρίου)

Επιστροφή στη δράση για τον Άτλαντα Ζερβοχωρίου, που η αποχώρηση του το καλοκαίρι του 2015 προκάλεσε αίσθηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Όμως, μετά από πρωτοβουλία αρκετών φίλων και παλιών παραγόντων από το χωριό, με “μπροστάρη” τον Παύλο Φωτιάδη, η κιτρινόμαυρη φανέλα θα δώσει…χρώμα στο Δημοτικό Γήπεδο Ζερβοχωρίου, κάνοντας ένα…restart από τη Γ Ερασιτεχνική. Προπονητής της ομάδας θα είναι ο Χάρης Γαϊτανίδης, ενώ στο ρόστερ ανήκουν ποδοσφαιριστές που τίμησαν τη φανέλα του Άτλαντα στο παρελθόν όπως οι Νίκος Ξανθόπουλος, Θάνος Κολοκοτρώνης, Φώτης Δαυίδης κ.α.

Θύελλα Στενημάχου (έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Στενημάχου)

Ξανά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού η Θύελλα Στενημάχου, που θα προσπαθήσει να επανέλθει στο προσκήνιο κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα από τη Γ Ερασιτεχνική. Πρόεδρος του φετινού εγχειρήματος θα είναι ο Γιώργος Μελισσάς, ενώ στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ο Χρήστος Δελητζάκης, ο οποίος αναμένεται να βασιστεί στην εμπειρία των Γιώργο Αδαμίδη, Χαράλαμπου Παπαλεξίου, Δημήτρη και Κυριάκου Γίδαρη κ.α.

Λευκάδια (έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Λευκαδίων)

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Λευκαδίων την…επανεκκίνηση του συλλόγου, που κατάφερε να φτάσει μέχρι τη Γ Εθνική και μάλιστα η σεζόν 2013/2014 ήταν η πλέον αξιόλογη για τον κυανόλευκο σύλλογο, όταν τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 12 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες. Τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΣ ήταν στις 14/12/2014 στα Γρεβενά με αντίπαλο τον τοπικό Πυρσό (ήττα 2-1), καθώς στη συνέχεια αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, στην πιο “μαύρη” σελίδα για την ιστορία του συλλόγου.

Πρόεδρος της φετινής προσπάθειας θα είναι ο Βασίλης Τάξος, ο οποίος επέλεξε για την τεχνική ηγεσία τον πρώην ποδοσφαιριστή της Δόξας Δράμας και πολύ έμπειρο Σταύρο Κεμαλίδη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και σημαντικές μεταγραφές (μεταξύ αυτών του Κώστα Βύζα, του Σάκη Δούμου, του Κώστα Δημητρούση και του Θωμά Αμανατίδη) με στόχο την άνοδο στη Β Ερασιτεχνική.

Μακεδονικός Επισκοπής (έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Επισκοπής)

Με νεανικό σύνολο και φέτος ο Μακεδονικός, που επιλέγει με αυτόν τον τρόπο να δίνει χρόνο συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές που αγωνιζόταν στο παιδικό πρωτάθλημα αλλά και γενικότερα στα τμήματα υποδομής του Κεραυνού. Πρόεδρος της ομάδας είναι η Δήμητρα Δάτση, που συνεχίζει και φέτος να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ενώ προπονητής ανέλαβε ο Ζαχαρίας Ορδουλίδης, ποδοσφαιριστής της ανδρικής ομάδας. Στο ρόστερ ανήκουν και οι Χρήστος Μποζίνης, Γιώργος Χαραλαμπίδης και Σάκης Δάτσης, που αναμένεται να βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

Παλασίδειος Ακαδημία (Δημοτικό Γήπεδο Λευκαδίων)

Με νέα διοίκηση σε σχέση με την περσινή χρονιά στην ίδια κατηγορία αλλά και με προπονητή τον έμπειρο Σάκη Γλώσση, η Παλασίδειος Ακαδημία ρίχνεται την Κυριακή στη μάχη της φετινής σεζόν, με στόχο να βλέπει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα γίνει το “ταμείο”. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Άγγελος Κάλφας, ο οποίος σε συνεργασία με τον προπονητή, επέλεξαν να επανδρώσουν το έμψυχο δυναμικό με νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά και με την παρουσία 3-4 έμπειρων όπως ο Γιώργος Τσακίρης και ο Κώστας Γκογκόπουλος κ.α.

Ας δούμε το πρόγραμμα της πρεμιέρας (Κυριακή 5/3, 10.30)

Αίας Ημαθίας – ΑΕΚ Καμποχωρίου

Λευκάδια – ΑΕ Σφηκιάς

Θύελλα Στενημάχου – Παλασίδειος Ακαδημία

Μακεδονικός Επισκοπής – Άτλας Ζερβοχωρίου

*το πλήρες πρόγραμμα της σεζόν ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected