Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Μέρτενς έδωσε την κούπα στη “Γιούβε”! (vid)

Τα δύο γκολ του Ντρις Μέρτενς “έσπασαν” το αήττητο της Ρόμα στην έδρα της και ουσιαστικά χάρισε τον φετινό τίτλο στην Γιουβέντους!

Αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ των “παρτενοπέι”, φτάνοντας τα 18 φέτος στη Serie A, ενώ μείωσε στο 89′ ο Κέβιν Στρόουτμαν.

Το αποτέλεσμα αυτό φέρνει ακόμη πιο κοντά τη Γιουβέντους στον τίτλο, καθώς έχει την ευκαιρία την Κυριακή να ξεφύγει στην κορυφή με +10.

Σε μία έδρα που δεν είχε κερδίσει από τον Φεβρουάριο του 2011, η Νάπολι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, απέναντι σε μία Ρόμα που έμοιαζε πολύ κουρασμένη από τα σερί ντέρμπι με Ίντερ και Λάτσιο.

Μετά από μία προειδοποιητική άστοχη κεφαλιά, ο Μέρτενς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με τέλειο πλασέ (26’) άνοιξε το σκορ. Ο ίδιος παίκτης σε μία κίνηση καρμπόν πίστεψε ότι έκανε το 0-2 λίγο πριν την ανάπαυλα (39’), όμως ο Βέλγος νωρίτερα είχε κάνει επιθετικό φάουλ.

Η φλυαρία της Ρόμα που μετρούσε 12 νίκες σε ισάριθμα ματς στο «Ολίμπικο» συνεχίστηκε στην ανάπαυλα, με τους Ναπολιτάνους να χτυπάνε αλύπητα παίζοντας τέλεια στον χώρο στο επιθετικό τρανζίσιον. Σε μία σεμιναριακή αντεπίθεση ο Μέρτενς έκανε το 0-2 (50’), με την Ρόμα να πιέζει στο τέλος, να έχει δοκάρι με τον Σαλάχ (85′) σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, να μειώνει στο τελικό 1-2 με διαγώνιο σουτ του Στρούτμαν ένα λεπτό πριν το τέλος (89′), όμως να έχει τρεις απίστευτες ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με Σαλάχ (δις) και Τζέκο, Περότι σε μία φάση που ο Ρέινα με απίστευτη απόκρουση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του και κράτησε το 1-2.

Συνθέσεις

ΡΟΜΑ: Στσέσνι, Ρίντιγκερ, Μανωλάς, Φάσιο (52′ Μπρούνο Πέρες), Ζουάν Ζεζούς, Ντε Ρόσι (79′ Παρέδες), Στρόουτμαν, Ναϊνγκολάν, Περότι, Ελ Σααραουί (52′ Σαλάχ), Τζέκο.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ίσαϊ, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζορζίνιο (66′ Ντιαουαρά), Ρογκ, Χάμσικ (79′ Μίλικ), Καγιεχόν, Ινσίνιε, Μέρτενς (74′ Ζελίνσκι).

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected