Κατηγορίες
Super League 1

Με τον…συνήθη ύποπτο, έσπασε το σερί των Κρητικών!

Με πρωταγωνιστή τον… συνήθη ύποπτο Χαμζά Γιουνές που σκόραρε το 14ο γκολ του στο πρωτάθλημα, η Ξάνθη “έσπασε” το αήττητο σερί έξι αγώνων που “έτρεχε” ο Πλατανιάς (1-0).

Τρία σερί ματς, τρία ίδια σκορ. Μετά τις νίκες με 1-0 κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, τώρα ήταν η σειρά του Πλατανιά. Η Ξάνθη του Ράζβαν Λουτσέσκου πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα (1-0) και μπήκε ξανά στην πρώτη πεντάδα.

Όπως αναφέρει το contra.gr, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και στο 32′ ο Γουάλας έχασε φοβερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μετά από κόρνερ βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά σούταρε πάνω από το δοκάρι του Σωτηρίου. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για την Ξάνθη. Ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά ο Γιουνές πήδηξε πιο ψηλά από τον Σωτηρίου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το 14ο γκολ του Γιουνές στο πρωτάθλημα που είναι στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, στο πλην 2 από τον Μπεργκ.

Στην επανάληψη ήταν η σειρά του Πλατανιά να απαντήσει. Στο 54′ σε σουτ του Μουνάφο έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε, άλλαξει πορεία και ο Ζίβκοβιτς έκανε μια σπουδαία απόκρουση κρατώντας το μηδέν. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε ακόμη μια τρομερή διπλή αυτή τη φορά επέμβαση. Στο 71′ αρχικά έδιωξε το σουτ του Μανούσου και στη συνέχεια την κεφαλιά του Γιορέντε. Με αυτές τις εμφανίσεις δύσκολα θα μπορέσει να τον κρατήσει η Ξάνθη και του χρόνου, αφού ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους με τον Πλατανιά να αποχωρεί από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι μετά από αρκετό καιρό.

Συνθέσεις

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Λάζιτς (68′ Λουσέρο), Καμαρά (82′ Μεχία), Ντε Λούκας, Τριάδης, Βασιλακάκης, Γιουνές.

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (56′ Γουνδουλάκης), Πριντέτα, Βάντερσον (81′ Αποστολόπουλος), Γιορέντε, Καρυπίδης, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (85′ Στανισάβλιεβιτς), Σίγκνιεβιτς, Μανούσος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected