Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Δείτε πως ο Τσιμόπουλος “κατέβασε” τα ρολά στη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ισπανία! (vid)

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στα τελικά του Euro έμεινε η Εθνική Παίδων, που κατέθεσε όλα της τα ψυχικά αποθέματα στον αγωνιστικό χώρο του Municipal επικρατώντας με 1-0 της περσινής φιναλίστ της διοργάνωσης Ισπανίας.

Δύο μέρες μετά τη βαριά ήττα από την Πορτογαλία (4-0) στην πρεμιέρα της Elite Round, η ομάδα του Βασίλη Γεωργόπουλου ανασυντάχθηκε, οι νεαροί άσοι έσφιξαν τα δόντια και με έναν εξαιρετικό κάτω από τα γκολπόστ Τσιμόπουλο άντεξαν την πίεση της εξαιρετικά ποιοτικής Ισπανίας που δεν έχει στόχο απλά την πρόκριση στα τελικά αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι «φούριας ρόχας» πραγματοποίησαν είκοσι τελικές έναντι μόλις δύο της Εθνικής μας, αλλά το μοναδικό τέρμα της συνάντησης μπήκε στο ισπανικό τέρμα.

Μετά από ένα άνυδρο πρώτο ημίχρονο, ο Βασίλης Γεωργόπουλος τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας στο ξεκίνημα της επανάληψης στον αγωνιστικό χώρο τους ΓκαργκαλατζίδηΒρακά και η Εθνική μας κυνήγησε το γκολ.

Η καθοριστική φάση ήρθε στα μέσα του β΄ μέρους. Ο Ημαθιώτης Δημήτρης Μελιόπουλος κέρδισε το πέναλτι από τον Μορέι στο 73΄ και ένα λεπτό αργότερα ο Λύρατζης ήταν ψύχραιμος από τα έντεκα βήματα, νικώντας τον Φερνάντεθ για να διαμορφώσει το τελικό σκορ, αφού ο Τσιμόπουλος με νέες επεμβάσεις δεν επέτρεψε την ισοφάριση.

Είναι ένα αποτέλεσμα που δίνει στην «γαλανόλευκη» πολλές ελπίδες πρόκρισης καθώς η ψυχολογία ανέβηκε στα ύψη, και συν τοις άλλοις η εν δυνάμει πρωταθλήτρια και γηπεδούχος Πορτογαλία δεν κατάφερε να νικήσει την Πολωνία (3-3) οπότε έχει ισχυρό κίνητρο να παίξει για τη νίκη κόντρα στους Ισπανούς στην τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου.

Η βαθμολογία του ομίλου μετά από 2 αγωνιστικές: Πορτογαλία 4, Ελλάδα 3, Ισπανία 3, Πολωνία 0.

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική (15/03): Πορτογαλία – Ισπανία, Ελλάδα – Πολωνία.

Συνθέσεις

ΙΣΠΑΝΙΑ: Φερνάντεθ, Μορέι, Μιράντα, Γκιγιαμόν, Τσουστ, Τόρες (73΄ Ντίας), Μόχα, Ρουίθ, Σέρχιο Γκόμεζ, Ορελάνα (77′ Σεγκόβια), Σάλομον (49′ Χοσέ Αλόνσο)

ΕΛΛΑΔΑ: Τσιμόπουλος, Άντζουλας, Γαϊτανίδης, Κατσούκης (49′ Βρακάς / 62′ Αλεξανδρόπουλος), Λύρατζης, Μανιώτης, Μαρτίνης, Μαυρουδής, Μιχαηλίδης, Μελιόπουλος, Ντουμάνης (48′ Γκαργκαλατζίδης).

με στοιχεία από το youngtalents.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected