Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Με ήρωα τον Σμάιχελ, η απίθανη Λέστερ στους “8”!

Άκρως αντίθετη πορεία σε σχέση με την Premier League, διάγει στο Champions League η Λέστερ, που πέταξε έξω από τη συνέχεια του θεσμού τη Σεβίλλη!

Η Λέστερ, στην πρώτη της παρουσία στην ιστορία της στο Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει να ονειρεύεται καθώς επικράτησε 2-0 της Σεβίλλης και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι «αλεπούδες» είχαν ηττηθεί στην Ισπανία με 2-1 αλλά αυτό το εκτός έδρας γκολ τους έδινε βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ωστόσο, στον επαναληπτικό αγώνα οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν τις πρώτες καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Όπως αναφέρει το novasports.gr, τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου η ομάδα του Σέξπιρ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μαχρέζ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μόργκαν με το μπούτι ουσιαστικά απ’ το δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Με αυτό το σκολ οι γηπεδούχοι γνώριζαν ότι είχαν το εισιτήριο στα χέρια τους αλλά δεν εφησύχασαν.

Στην επανάληψη η Λέστερ μπήκε πολύ δυνατά και κατάφεραν εννιά λεπτά μόλις μετά την έναρξη του ημιχρόνου να στείλουν την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ρίκο με τον Ολμπράιτον να σκοράρει αυτή τη φορά με δυνατό σουτ απ’ τα όρια της περιοχής.

Η Σεβίλλη είχε την ευκαιρία της να μειώσει και να στείλει το ματς στην παράταση. Στο 78ο λεπτό ο Σμάιχελ ανέτρεψε τον Βιτόλο, ο διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα αλλά ο τερματοφύλακας της Λέστερ διόρθωσε το λάθος του αποκρούοντας την εκτέλεση του Ν’Ζονζί, διατηρώντας το μηδέν για την εστία του.

Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους με τη Λέστερ να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης γράφοντας ιστορία καθώς τέτοια εποχή, πριν δύο χρόνια βρισκόταν στον πάτο της βαθμολογίας του αγγλικού πρωταθλήματος.

Συνθέσεις

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Σίμπσον, Μόργκαν, Χουτ, Φουχς, Ντίντι, Ντρινκγουότερ, Μαχρέζ (90′ Αμάρτεϊ), Ολμπράιτον, Οκαζάκι (63′ Σλιμανί), Βάρντι.

ΣΕΒΙΛΛΗ (3-4-3): Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο (46′ Μαριάνο), Παρέχα, Ραμί, Εν’Ζονζί, Ιμπόρα, Πάμπλο Σαράμπια (46′ Γιόβετιτς), Σέρχιο Εσκουδέρο, Νασρί, Βιτόλο, Μπεν Γεντέρ (68′ Κορέα).

δείτε βίντεο στο Sport24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected