Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκλονιστικό βίντεο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη της Αίτνας!

Σοκ και δέος προκαλεί η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας που προκάλεσε τον τραυματισμό δέκα ατόμων όπως καταγράφηκε από το συνεργείο του BBC που βρισκόταν στο σημείο.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στο βίντεο φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από τον κρατήρα σε υψόμετρο 2.700 μέτρων ενώ μεγάλα κομμάτια πάγου και πέτρες πέφτουν από τον αέρα προκαλώντας τον πανικό σε όσους βρίσκονταν στο σημείο.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση μιας γυναίκας η οποία ακούγεται να ουρλιάζει ενώ οι περισσότεροι τρέχουν να βρουν προστασία στο λεωφορείο με το οποίο είχαν φτάσει εκεί.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν δέκα άτομα, τα περισσότερα στο κεφάλι, χωρίς, όμως, ευτυχώς κανείς τους σε σοβαρή κατάσταση.

Ενδεικτική είναι μια φωτογραφία μέσα από το λεωφορείο όπου ένας άνδρας κρατά το κεφάλι το ματωμένο κεφάλι του.

https://www.youtube.com/watch?v=7rSSduA_r8M

Τα όσα συνέβησαν «μετέδωσε ζωντανά» η ανταποκρίτρια του βρετανικού καναλιού Rebecca Morelle με αναρτήσεις στο twitter.

«Η ροή της λάβας σε συνδυασμό με τον ατμό προκάλεσαν την τεράστια έκρηξη, η οποία μας “σφυροκόπησε” με πέτρες», έγραψε αρχικά η Morelle.

«Μια εκπληκτική 78χρονη κυρία παραλίγο να τραυματιστεί άσχημα, αλλά κατάφερε να γλιτώσει», έγραφε σε άλλο tweet της επισημαίνοντας ότι – παρά το σοκ – τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα.

«Παρόμοιες εκρήξεις έχουν σκοτώσει ανθρώπους στο παρελθόν, οπότε εμείς τη γλιτώσαμε φθηνά» έγραψε η ανταποκρίτρια.

Η Αίτνα εξερράγη για τρίτη φορά μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες εκτοξεύοντας λάβα σε ύψος 200 μέτρων πάνω από τη Σικελία.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές την ώρα της έκρηξης στην Αίτνα βρίσκονταν περίπου 35 τουρίστες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected