Basket

Απίστευτη μάχη για την 4η θέση!

Ο ΠΑΟΚ, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Άρης ισοβαθμούν στις θέσεις 4-6 (ρεκόρ 12-10) και μέχρι το φινάλε θα γίνει «μάχη» για την κρίσιμη 4η θέση της regular season της Basket League.

Όπως αναφέρει το SDNA, η 4η θέση τη φετινή σεζόν έχει μεγάλη σημασία, αφού η ομάδα που θα τερματίσει σε αυτήν δεν θα μπει στον Α’ Γύρο των πλέι οφ και στην Β’ Φάση θα έχει πλεονέκτημα έδρας. Θυμίζουμε πως από τη φετινή σεζόν στον Α’ Γύρο των πλέι οφ του πρωταθλήματος θα παίζει ο 5ος με τον 8ο και ο 6ος με τον 7ο. Οι νικητές θα προκρίνονται στον επόμενο Γύρο και θα αντιμετωπίζουν τον 3ο (ΑΕΚ) και τον 4ο. Στη συνέχεια, οι νικητές των ζευγαριών της Β’ Φάσης θα πάνε στα ημιτελικά απέναντι στον 1ο και τον 2ο, δηλαδή τους «αιώνιους».

Στην «μάχη», λοιπόν, της 4ης θέσης, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της regular season ο ΠΑΟΚ, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Άρης έχουν ίδιο ρεκόρ (12-10). Οι «ασπρόμαυροι» αν έληγε απόψε το πρωτάθλημα θα ήταν 4οι, καθώς στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων έχουν περισσότερες νίκες. Συγκεκριμένα, στην τριπλή ισοβαθμία ο ΠΑΟΚ έχει το «πάνω χέρι» γιατί έχει ρεκόρ 3-1, ο Κολοσσός ακολουθεί με 2-2 και ο Άρης είναι τελευταίος με 1-3.

Η κατάταξη αυτή τη στιγμή:

4. ΠΑΟΚ
5. Κολοσσός Ρόδου
6. Άρης

Πάντως, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα μέχρι το φινάλε, γιατί μπορεί να έχει θεωρητικά δύο παιχνίδια που θα είναι στο… χέρι του στην Θεσσαλονίκη, όμως θα παίξει με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Superfoods σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ αντίστοιχα. Το πρόγραμμα των Ροδιτών και των «κίτρινων» μοιάζει πιο βατό…

Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ – Προμηθέας 25/3
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1/4
ΠΑΟΚ – Κόροιβος 8/4
Παναθηναϊκός Superfoods – ΠΑΟΚ 12/4

Το πρόγραμμα του Κολοσσού Ρόδου:

Απόλλων Πατρών – Κολοσσός Ρόδου 25/3
Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο 1/4
ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 8/4
Κολοσσός Ρόδου – Τρίκαλα 12/4

Το πρόγραμμα του Άρη:

Κύμη – Άρης 25/3
Άρης – Απόλλων Πατρών 1/4
Λαύριο – Άρης 8/4
Άρης – ΑΕΚ 12/4

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected