Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ατρόμητος Διαβατού – ΑΕ Αλεξάνδρειας 1-2

Πύρρειος νίκη για την ΑΕ Αλεξάνδρειας, που χρειάστηκε σημαντική προσπάθεια για να καταβάλει την αντίσταση του μαχητικού Ατρόμητου Διαβατού.

Η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη κατάφερε να επανέλθει από το εις βάρος της 1-0 του πρώτου μέρους και να πάρει τη νίκη με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, ένα τρίποντο που λόγω του ρεπό του Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, τη φέρνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι “κυανόλευκοι” απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως μπορούν να κοντράρουν οποιονδήποτε αντίπαλο και όπως στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων, κατάφεραν όσο είχαν δυνάμεις, να αντιπαραθέσουν αγωνιστικότητα και πάθος.

Από το 50ο λεπτό όμως και έπειτα, ένεκα και της έντονης πίεσης που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι, ο Ατρόμητος έχασε τα ηνία του αγώνα και μοιραία δέχτηκε δύο τέρματα, που φέρουν βεβαίως και τη σφραγίδα των ποιοτικών παικτών της ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ατρόμητος ήλεγχε το παιχνίδι και επιβοηθούμενος από τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία τους αντίπαλους επιθετικούς, ενώ παράλληλα ευτύχησε να προηγηθούν στο 39′, βάζοντας δύσκολα στους φιλοξενούμενους.

Και ενώ είχαν προειδοποιήσει με το τετ-α-τετ του Λιλιόπουλου, που απέκρουσε ο Καρακούτσης, στο 39΄ο Παγγούρας εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί των “πρασίνων” ολιγώρησαν και ο Ζερδαλής που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του έμπειρου πορτιέρο της ΑΕΑ, που αιφνιδιάστηκε καθώς πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα, βρήκε σε σώμα συμπαίκτη του.

Το 1-0 διαμόρφωσε νέα δεδομένα για το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο εκ των πραγμάτων, απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον, ένεκα βεβαίως και της ανάγκης των φιλοξενούμενων για το τρίποντο της νίκης.

Στο 50′ ο Ζερδαλής δεν υπολόγισε σωστά και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε αρκετά μέτρα εκτός εστίας, για να αρχίσει από το σημείο εκείνο η έντονη πίεση της Κυπελλούχου Ημαθίας.

Η έντονη κινητικότητα, η τοποθέτηση του Πέικου ως τρίτο φορ αλλά και το pressing ψηλά, απέφερε καρπούς στους φιλοξενούμενους καθώς στο 62′, μετά από ωραία πλαγιοκόπηση του Σαρηγιαννίδη από αριστερά, ο τελευταίος έκανε την παράλληλη πάσα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Καφές με προβολή έφερε το ματς στα ίσια.

Το γκολ του Ζερδαλή άλλαξε προσωρινά τις ισορροπίες στο παιχνίδι

Ακολούθησε μια πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Λαμπριανίδη, που επιχείρησε ένα πολύ καλό σουτ που κατέληξε ελάχιστα άουτ για να έρθει το 75ο λεπτό, όταν η ΑΕΑ πήρε το προβάδισμα ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο σκορ.

Το τέρμα αυτό ήταν ουσιαστικά καρμπόν με το πρώτο, αυτή τη φορά κατόπιν πλαγιοκόπησης του Λαμπριανίδη, ο οποίος βρήκε ωραία τον Πέικο στο πρώτο δοκάρι και ο αμυντικός των “πρασίνων” έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του πρώην συμπαίκτη του Νικολαΐδη.

Το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων έριξε τίτλους τέλους στην αναμέτρηση, μιας και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση δεδομένης και της κούρασης των γηπεδούχων οι οποίοι νωρίτερα, έχασαν λόγω τραυματισμού τους Δαλήγκαρο και Δημητριάδη.

Το τελικό αποτέλεσμα φέρνει την ΑΕ Αλεξάνδρειας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου ευελπιστεί να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι το ρεπό της στην 27η αγωνιστική. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος παρέμεινε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Ποντιακή Νεολαία Αράχου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Καραγκιζόπουλο και Κελεσίδη.

Συνθέσεις

Ατρόμητος Διαβατού : Νικολαΐδης, Φαρμάκης, Παγγούρας, Κλάψης, Μουρατίδης, Δημητριάδης (59′ λ.τ. Κωστογλίδης), Τσιολάκης (63′ Γκιάλπη), Ζερδαλής, Λιλιόπουλος, Δαλήγκαρος (54′ Βοργιαζίδης)

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Καρακούτσης, Σαρηγιαννίδης, Αργυρίου (90+2′ Νικολόπουλος), Πέικος, Μαγγανάρης, Πέτκος, Λίτσι, Λαμπριανίδης (75′ Κούκλας), Πιπιλιάρης, Αβραμόπουλος, Καφές (71′ Σκούρα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected