Κατηγορίες
Αθλήματα

Το ματς της χρονιάς πριν το…επόμενο στη Θεσσαλονίκη!

Όπως πέρσι έτσι και φέτος Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο ημιτελικό του Final 4 (18/3, 19.30, ΕΡΤ3) με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη τεθεί φέτος αντιμέτωπες στον τελικό του Λιγκ Καπ και φυσικά στο πρωτάθλημα με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν το πάω το πάνω χέρι.

Μπόσκαν: «Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι»

Στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν ανέφερε στην τοποθέτηση του: «Είμαι χαρούμενος που ως προπονητής του Ολυμπιακού συμμετέχω σε αυτό το φάιναλ-4 στη Θεσσαλονίκη. Ο ημιτελικός μας στο Κύπελλο είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ όπως γνωρίζετε. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι να το παρακολουθήσει κανείς αλλά για εμάς και τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, δύσκολο και για τους δύο. Μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ έχουμε νικήσει, αλλά θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι το αυριανό. Ξέρουν οι παίκτες μου πως ένας ημιτελικός δεν έχει πλεονέκτημα κάποια ομάδα. Ό,τι και αν έγινε στο παρελθόν δεν μετράει, μόνο από εδώ και πέρα. Εύχομαι και οι θεατές να απολαύσουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν και από το άλλο ζευγάρι και να πιάσουν την καλύτερη απόδοσή τους».

Φιλίποφ: «Να κρατήσουμε το Κύπελλο»

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ τόνισε από την πλευρά του: «Να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους από τη πλευρά μου που δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά για το φάιναλ-4. Είμαι σίγουρος ότι το διήμερο θα είναι γιορτή του βόλεϊ. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, όλοι ξέρουν τους στόχους του Ολυμπιακού. Θέλουμε να κρατήσουμε το Κύπελλο αλλά πρέπει να κερδίσουμε δύο παιχνίδια. Έχουμε απέναντι μας τον ΠΑΟΚ, με καλούς παίκτες και προπονητή. Τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει καλά. Θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι με υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Καλή επιτυχία σε όλους».

Καλμαζίδης: «Ο ημιτελικός είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν για τη γιορτή του F4, γιατί θέλει πολλή προσπάθεια και δουλειά. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι θα ήθελα να συγχαρώ την Κηφισιά και την Ορεστιάδα γιατί αυτή είναι η άγρια ομορφιά του κυπέλλου, αφού δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες που δεν είναι τόσο ψηλά, αν και η Κηφισιά είναι ψηλά τα τελευταία χρόνια, να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον τελικό.
Όσον αφορά το δικό μας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μετά τα τόσα παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος, αλλά είναι ένα νέο, διαφορετικό παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες και οι συντελεστές των ομάδων το θέλουν πολύ».

Σε ερώτηση για τον αν ο Ολυμπιακός έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα μετά τις τρεις νίκες που έχει πετύχει φέτος στα ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Η ψυχολογία παίζει τον ρόλο της. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ένα μικρό ψυχολογικό αβαντάζ. Όμως σε αυτές τις καταστάσεις έχουμε ζήσει πολλές φορές και στο παρελθόν και αυτό δεν επηρεάζει τους αθλητές. Τέτοιες καταστάσεις ανατρέπονται και θέλουμε αυτό να γίνει και αυτή τη φορά».

Παντακίδης: «Έτοιμοι να διεκδικήσουμε το τρόπαιο»

Τέλος ο αρχηγός του Δικεφάλου Γιάννης Παντακίδης σημείωσε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έφεραν μετά από 15 χρόνια μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη. Και οι τέσσερις είναι δυνατές ομάδες. Σαν ΠΑΟΚ είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τον τίτλο και πιστεύω θα φανούμε έτοιμοι για αυτό το τρόπαιο. Η ομάδα μου έχει κίνητρο σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε. Δεν πιστεύω ότι επειδή γίνεται το φάιναλ-4 στη Θεσσαλονίκη να έχουμε πίεση. Η ομάδα έχει δείξει τι μπορεί να κάνει και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις».

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 18 Μαρτίου

17:00 Κηφισιά – Ορεστιάδα (ΕΡΤ2)

19:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)

Κυριακή 19 Μαρτίου

18:00 Τελικός (ΕΡΤ2)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected