Κατηγορίες
Διάφορα

Ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσκληψη 10.000 ανέργων

Το πρόγραμμα για την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση εργασίας προς τις επιχειρήσεις, προκειμένου να προσλάβουν ανέργους για έως και 15 μήνες, αναμένεται να ανακοινώσει ακόμη και την Δευτέρα ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα σε πρώτη φάση θα υλοποιηθεί πιλοτικά και για ένα αριθμό 10.0000 ανέργων.

Την οριοθέτηση των διατάξεων που θα διέπουν την εφαρμογή του προγράμματος επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ επιχειρήσεων (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης και γενικά επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα) με στόχο την απορρόφηση 10.000 δικαιούχων μέσω επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας, καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.

Με το νέο πρόγραμμα ο ΟΑΕΔ παίρνει ακριβώς τα τριακόσια εξήντα ευρώ που μέχρι τώρα έδινε σαν επίδομα ανεργίας, το μετατρέπει σε μια επιταγή επανένταξης στο χώρο της εργασίας, υποστηρίζει τα 360 ευρώ ο εργοδότης που προσλαμβάνει από έναν μέχρι δέκα εργαζόμενους (δηλαδή οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η ραχοκοκκαλιά της χώρας)

περισσότερα στα dikaiologitika

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected