Κατηγορίες
Super League 1

Τουλάχιστον πήρε τον βαθμό

Ο Αστέρας Τρίπολης, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με το πείσμα και τη θέληση που έβγαλε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο πρώτο γκολ του Μιχάλη Μανιά, στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Όπως αναφέρει το contra.gr, το “Χ” της Κυριακής διεύρυνε την παράδοση των ισοπαλιών στην Τρίπολη μεταξύ Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά το 3-3 του ’13, το 2-2 του ’15 και το 0-0 του ’16 εμφανίστηκε και το 1-1! Από τα γκολ του Ζάιρο στο 27′ και στο 70′ του Μανιά.

Μεταξύ των δύο τερμάτων μεσολάβησε η (απρόσμενη) απόφαση του Στάικου Βεργέτη ν’ αλλάξει το 4-2-3-1 σε 3-5-2 για να προσαρμοστεί απόλυτα στο αδιαπραγμάτευτο σύστημα που εφαρμόζει ο Πετράκης έχοντας μετατρέψει τον “Άγιαξ” σ’ ένα συμπαγές σύνολο.

Από το 35′ και σε συνδυασμό με την αλλαγή του Καλτσά με τον Ιωαννίδη, ο Αστέρας εξασφάλισε αυτό που δεν είχε μέχρι τότε: τον έλεγχο της κατάστασης. Γιατί ναι μεν απειλούσε, με τον γκολκίπερ Πασχαλάκη ν’ αποτελεί εγγύηση για τους Γιαννιώτες, ταυτόχρονα όμως κινδύνευε σταθερά. Με αποτέλεσμα να έχει ήδη παραβιαστεί η εστία του από την εντυπωσιακή προσπάθεια του Κόντε και το πλασέ του Ζάιρο σε κενή εστία.

Μαζί με τις εναλλαγές στο χορτάρι άλλαξε και η εικόνα του αγώνα, καθώς με 65%-35% στην κατοχή, η μπάλα ήταν μονίμως στο μισό των Γιαννιωτών που δεν ξεμυτούσαν. Ευκαιρίες κλασικές δεν έφτιαξε η ομάδα της Τρίπολης, όχι αντίστοιχες του πρώτου μισού, είχε όμως το γκολ του 70′. Όταν ο Κώτσιρας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μανιάς των επτά τελικών εκτέλεσε με κίνηση φορ. Γκολ που διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα.

Συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γκαϊντούτσικ (54′ Κώτσιρας), Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Καλτσάς (39′ Ιωαννίδης), Φαρίνια, Μάσα (77′ Κυριακόπουλος), Μανιάς

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μπέριος, Λίλα, Μπουκουβάλας (90′ Μπουκουβάλας), Γιάκος, Μιχαήλ, Ναδάλες (81′ Κοροβέσης), Τζημόπουλος, Ακόστα, Ζάιρο, Κόντε (66′ Κοζορώνης)

φωτ. από arcadiasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected