Κατηγορίες
Διάφορα

To πολύκροτο θρίλερ της Θεσσαλονίκης που ξάφνιασε την κοινή γνώμη, παίρνει νέα τροπή!

H σκυτάλη των ερευνών πέρασε πλέον στα αδέλφια του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού, που τόσο καιρό σιωπούσαν….

Στο «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε την Παρασκευή 24 Μαρτίου ο μεγαλύτερος αδελφός του με τον οποίο είχε καθημερινή επαφή. Μίλησε με συγκρατημένη οργή και κάλεσε όσους γνωρίζουν τι συνέβη «να βγουν και να μιλήσουν παλικαρίσια…».

Απευθυνόμενος στην Αγγελική Νικολούλη είπε: « Σε καμάρωνα από την τηλεόραση και τώρα βρέθηκα εγώ εδώ πέρα να ψάχνω τον αδελφό μου…»

GRAIKOS MPLOYZA

Περιέγραψε τη θλίψη που έχει γονατίσει όλα τα αδέλφια του. Μία από τις αδελφές, η Αθηνά που ζει μόνιμα στη Γερμανία, επικοινώνησε με το «Τούνελ». Κλαίγοντας ανέφερε:

«Ο Δημήτρης είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά, ευγενικός και καλός με όλους, δεν πείραξε κανέναν. Τον φάγανε τον αδελφό μου… Πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Κανείς δεν μας δίνει πληροφορίες και περιμένουμε να δούμε το «Τούνελ» κάθε Παρασκευή για κάποιο νέο. Βοηθήστε μας κυρία Νικολούλη…»

Σύμφωνα με τον Νίκο Διαλυνά το νομικό εκπρόσωπο που όρισαν τα αδέλφια  του 59χρονου Δημήτρη Γραικού,  ο  φάκελος της υπόθεσης σύντομα θα μεταφερθεί από το τμήμα αναζητήσεων στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής.

«Άμεσα θα υποβάλλουμε μήνυση για ανθρωποκτονία. Μετά από τόσους μήνες δεν συζητιέται πια θέμα εξαφάνισης. Αν ήταν ατύχημα θα είχε φανεί. Ούτε προκύπτει να έχει βγει ο Γραικός από τη χώρα, ούτε έχει βρεθεί το αυτοκίνητο του» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις έρευνες ανέφερε:

«Η αστυνομία ξεκαθάρισε πως δεν θα ψάξει στο ποτάμι, επομένως θα το κάνουμε εμείς. Πιθανότατα εκεί να έχουν εξαφανίσει άνθρωπο και αυτοκίνητο».

Οι νέες έρευνες θα επικεντρωθούν στην παραποτάμια περιοχή του Αξιού και του Λουδία, σε σημεία που δεν έχουν ακόμα ψαχτεί και περιλαμβάνουν τον βυθό των ποταμιών που θα σαρωθούν με ειδικό εξοπλισμό, σε μια μεγάλη ακτίνα.

Ήδη η περιοχή έχει χαρτογραφηθεί από τους ειδικούς.

Νέα μαρτυρία

Στην εκπομπή δόθηκε μια σοβαρή μαρτυρία για την ημέρα της εξαφάνισης. Γνωστός του αγνοούμενου ανέφερε ένα περιστατικό που είδε, στο οποίο δεν έδωσε τότε ιδιαίτερη σημασία γιατί πίστευε ότι ο Γραικός μπορεί να έφυγε από μόνος του. Βλέποντας την εξέλιξη επικοινώνησε με την Αγγελική Νικολούλη και της μετέφερε τα όσα είδε.

GRAIKOS ASPRO

 «Φοβάμαι το έγκλημα…»

Με τον πόνο ζωγραφισμένο στο βλέμμα του ο Νίκος Γραικός, οδήγησε την ρεπόρτερ του «Τούνελ» στην είσοδο του πατρικού τους σπιτιού. Σε μια ντουλάπα κρέμονταν τα ρούχα εργασίας του αδελφού του, αφού συνήθιζε να αλλάζει εκεί. Μοιάζει σαν ο χρόνος να έχει σταματήσει. Απευθύνθηκε στη δημοσιογράφο σε χρόνο ενεστώτα.

«Όταν κάνει κρύο, τα παίρνουμε μέσα, τα ζεσταίνουμε, ντύνεται και φεύγει. Πάει στη μονάδα  του. Κι όταν έρχεται πάλι,  ξεντύνεται, πλένεται  και τα κρεμάει εδώ πέρα… Κάθε μέρα. Πρωί – βράδυ…» .

Μιλάει στην κάμερα με ξεχωριστή ένταση που καλύπτει την θλίψη και την αγωνία του.

«Έξι αδέλφια είμαστε στην οικογένεια. Ο Δημήτρης ήταν ο μικρότερος. Τον είχα κάθε μέρα τον αδελφό μου εδώ πέρα. Δεν  υπήρχε μέρα να μην περάσει από το σπίτι. Μετά πήγαινε στην κτηνοτροφική του μονάδα που απέχει ένα χιλιόμετρο » .

Ανέφερε πως ο γιος του ήταν πολύ δεμένος με τον αγνοούμενο θείο του. Δούλευε στην μονάδα του και ήταν το δεξί του χέρι. Δεν είχε διαπιστώσει κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του, αλλά είχε στεναχωρηθεί πολύ όταν πληροφορήθηκε πως λόγω οικογενειακών προβλημάτων είχε φύγει από το σπίτι του και έμενε αλλού. Δεν γνώριζε όμως το λόγο.

Όπως είπε,  ο αγνοούμενος γύρω στις έξι το πρωί της μέρας που εξαφανίστηκε, είχε πάει από το σπίτι για να ξυπνήσει τον ανιψιό του και να φύγουν για τη δουλειά.

«Την ίδια μέρα που χάθηκε ο Δημήτρης ο γιος μου δεν μου είπε τίποτε. Το ‘μαθα την άλλη μέρα το μεσημέρι» ανέφερε.

Παλαιότερα τα δύο αδέλφια ήταν συνέταιροι στην κτηνοτροφική μονάδα, αλλά αποφάσισαν να χωρίσουν επαγγελματικά. Σαν οικογένεια ήταν ιδιαίτερα δεμένοι.

«Με πονάει πολύ αυτό που έχει συμβεί. Αυτοί που ξέρουν να μαρτυρήσουν παλικαρίσια…» είπε σε έντονο ύφος.

«Αφού λέμε ότι κλείνει το τηλέφωνο στα σφαγεία,  ακολουθεί τον έμπορο με το αυτοκίνητο, από κει και πέρα εσύ έμπορα δεν γνωρίζεις; Δεν είδες τίποτα;» τόνισε.

«Δεν ξέρω τι παιχνίδι υπάρχει πίσω από την εξαφάνιση. Πρέπει να αναλάβει εισαγγελέας την υπόθεση» είπε ο Νίκος Γραικός  χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε που έχουν θάψει το αυτοκίνητο.

Με πόνο ψυχής είπε στην κάμερα του «Τούνελ» πως φοβάται για το χειρότερο.

«Το έγκλημα φοβάμαι… Για εκατό ευρώ σε σκοτώνουν σήμερα, δεν βλέπετε, δεν ακούτε;» είπε με αναστεναγμό.

Ανέφερε πως όλα τα αδέλφια του υποφέρουν από την στεναχώρια τους για την τύχη του Δημήτρη.

«Να του κάνουμε ένα μνημόσυνο… είμαστε στα τυφλά… Μας έχουν στο περίμενε…» κατέληξε δακρύζοντας.

GRAIKOS MAYRO

«Εδώ φάνηκε το τελευταίο στίγμα του…»

Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε τις νέες έρευνες που πραγματοποιούνται για τον 59χρονο επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Δημήτρη Γραικό με πρωτοβουλία των αδελφών του.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής βρέθηκε μαζί με τον δικηγόρο τους Νίκου Διαλυνά και  τον πρόεδρο του συλλόγου Εθελοντών Ο.Φ.Κ.Α.Θ  Χρήστο  Ράμο,  σε εργοστάσιο ζωοτροφών στην περιοχή της Χαλάστρας. Η κάμερα ασφαλείας των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων είχε καταγράψει το τελευταίο στίγμα του Δημήτρη Γραικού, πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί.

Όπως εξήγησε υπεύθυνος  των εγκαταστάσεων, ο δρόμος αυτός οδηγεί στη Σίνδο,  στην βιομηχανική ζώνη της περιοχής με τα πολλά εργοστάσια και σε έναν άλλο δρόμο που κατευθύνεται προς τον Άγιο Αθανάσιο. Αναφέρθηκε στα σενάρια που ακούγονται, πως ο επιχειρηματίας πιθανά να  βρίσκεται  με το αυτοκίνητο  του στον Αξιό ποταμό.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που ερευνά την υπόθεση της εξαφάνισης του Γραικού,  πέρασε από τις εγκαταστάσεις αρκετές φορές για να εξετάσει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

graikos-afisa

Έρευνες στον Αξιό

Στην πορεία της έρευνας το «Τούνελ» βρέθηκε στο Δέλτα του Αξιού ποταμού και κατέγραψε την έναρξη του νέου κύκλου ερευνών που άνοιξαν τα αδέλφια του αγνοούμενου επιχειρηματία.

Όπως είπαν οι εθελοντές ερευνητές,  μέχρι στιγμής έχουν ψάξει σε όλα τα προσβάσιμα σημεία και σε μικρά παραποταμάκια και τώρα απομένουν να ερευνηθούν ο Αξιός ποταμός και ο Λουδίας. Οι καιρικές συνθήκες δεν διευκολύνουν τους εθελοντές,  καθώς το ποτάμι είναι βαθύ και το νερό λόγω εποχής είναι ακόμα σε υψηλή στάθμη.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε και να βοηθήσουμε ώστε να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο έμπειρος δύτης που θα συμμετάσχει στις έρευνες. Ανέφερε πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες με κυριότερη την μηδαμινή ορατότητα μέσα στο ποτάμι λόγω της λάσπης, ενώ το βάθος που φτάνει στα έξι μέτρα, είναι ικανό να «θάψει» ένα αυτοκίνητο.

Με τη βοήθεια φουσκωτού οι εθελοντές θα χρησιμοποιήσουν ένα δίχτυ που θα απλώσουν στο πλάτος του ποταμού που φτάνει τα εβδομήντα μέτρα. Με αυτό θα επιχειρήσουν να σαρώσουν τον βυθό αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία,  αφού χρειάζεται περίπου μία ώρα για  πέντε μέτρα σαρώματος.

Ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης,  χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILYX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252. Εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου από την περιοχή της Χαλάστρας όταν έφυγε από τα σφαγεία.

Δείτε καρέ – καρέ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση εδώ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected