Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον τελικό του Final Four ο ΠΑΟΚ, 26-25 τον Φίλιππο (vid)

Έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς ο ΠΑΟΚ, έκανε την επανάσταση του στην παράταση και πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών, επικρατώντας 26-25 του Φιλίππου Βέροιας, διεκδικώντας το τρίτο τρόπαιο στην ιστορία του.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο Bεσελίνοβιτς ήταν το πρόσωπο του αγώνα, καθώς ευστόχησε σε πέναλτι μόλις 3 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό.

Αντίπαλος του δικεφάλου θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης ΧΑΝΘ-Πανελλήνιος.

Με μία ομάδα με βαριά φανέλα, όπως ο ΠΑΟΚ και μία ομάδα με βαριά παράδοση στο άθλημα, όπως ο Φίλιππος τα προγνωστικά για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου θα ήταν παρακινδυνευμένα, όπως αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος.

Οι κλειστές άμυνες ήταν χαρακτηριστικό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να χρειαστούν σχεδόν τρία λεπτά για να ανοίξει το σκορ ο Φίλιππος με τον Δόμπρη. Ο ΠΑΟΚ δεν άργησε να απαντήσει, με τις δύο ομάδες να μην ξεφεύγουν στο σκορ.

Τη μεγαλύτερο διαφορά εξασφάλισε η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη στο 46, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 18-13. Ωστόσο, ο Φίλιππος αντέδρασε άμεσα μειώνοντας με τον Μαστορογιάννη σε 21-21 στην εκπνοή του ματς στέλνοντας το στην παράταση.

Εκεί ξανά ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 24-22, με τον Κοκκώνη, όμως οι Βεροιώτες δεν τα παράτησαν, με τον Δόμπρη να ισοφαρίζει σε 24-24, 1,5 λεπτό πριν από το τέλος της παράτασης.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ξανά μπροστά, με τον Φίλιππο να ισοφαρίζει σε 25-25, όμως ο Πετρίδης κέρδισε πέναλτι τρία δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της παράτασης, με τον Βεσελίνοβιτς να εκτελεί εύστοχα και μαζί τον Φίλιππο, παίρνοντας το εισιτήριο στον τελικό.

Ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν έχει στεφθεί Κυπελλούχος το 2015 και 2012 και τις δύο φορές επί της ΑΕΚ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected