Διάφορα

“Ψαλίδι” στην πρώτη δόση των Οικογενειακών Επιδομάτων! Δείτε πότε θα καταβληθεί

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, προγραμματίζει η διοίκηση του ΟΓΑ να καταβάλλει την πρώτη δόση από τα οικογενειακά επιδόματα, για το τρέχον έτος.

Χωρίς ακόμα να έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία, έχει δοθεί η εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προγραμματίζουν τη συγκεκριμένη καταβολή για την Μεγάλη Εβδομάδα. Παράλληλα, έχει οριστεί ότι η καταβολή αυτή θα αφορά το 50% των οικογενειακών επιδομάτων που δικαιούνται οι δεκάδες χιλιάδες ωφελούμενοι, όπως ακριβώς είχε γίνει και πριν από ένα έτος. Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, ο λόγος είναι ότι έτσι περιορίζονται οι πιθανότητες να βρεθούν μη δικαιούχοι, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να λάβουν κάποιο από τα επιδόματα αυτά και παρόλ’ αυτά να έχουν καρπωθεί την παροχή.

Υπενθυμίζεται ότι τα οικογενειακά επιδόματα χορηγούνται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, μετά την υποβολή των σχετικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Τα οικογενειακά επιδόματα είναι το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα επιδόματα χορηγούνται σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected