Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Ο Κυριάκος Καρασαββίδης στο SportsUp : Το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Ερασιτεχνών και οι φιλοδοξίες! (vid)

Ένας από τους προπονητές που έχουν ξεχωρίσει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας και θεωρούνται από τους πλέον ανερχόμενους στον χώρο, είναι ο Κυριάκος Καρασαββίδης.

Ο νεαρός τεχνικός της ΑΕ Αλεξάνδρειας, τρία χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των “πρασίνων”, έχει πραγματοποιήσει πολύ σταθερά βήματα στην σύντομη προπονητική του καριέρα και αυτό εκ των πραγμάτων είναι μια σημαντική επιτυχία.

Το καλοκαίρι του 2014 ανέλαβε μία ομάδα που δεν δήλωσε καν συμμετοχή την προηγούμενη χρονιά και κατάφερε μέσα σε 10 μήνες όχι μόνο να πάρει το πρωτάθλημα στην Α2 αλλά και να σπάσει κάθε ρεκόρ σε επιμέρους στατιστικές κατηγορίες, όπως το αήττητο αλλά και τα γκολ που δέχτηκε.

Τη σεζόν 2015/2015, έχοντας στο ρόστερ ποδοσφαιριστές με μέσο όρο ηλικίας 18 και 19 ετών, αλλά με τον βασικό κορμό της προηγούμενης άκρως επιτυχημένης χρονιάς, κατόρθωσε να τερματίσει στην τρίτη θέση, πίσω από τον ιστορικό ΦΑΣ Νάουσα αλλά και τον ισχυρό οικονομικά και αγωνιστικά ΑΣ Ειρηνούπολης.

Φέτος, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν, η ΑΕ Αλεξάνδρειας βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και κυνηγά με αξιώσεις τον τίτλο του πρωταθλητή, αν και δεν εξαρτάται απόλυτα από τα δικά της…πόδια, μιας και ακολουθεί το ρεπό το οποίο (αν βέβαια συνεχίσει νικηφόρα ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων) θα τη φέρει στη δεύτερη θέση, χωρίς αυτό σημαίνει πως δεν θα δώσει τη μάχη μέχρι τέλους.

Την ίδια ώρα όμως, η ομάδα του Κυριάκου Καρασαββίδη κατέκτησε το Κύπελλο Ημαθίας, έναν από τους δύο φετινούς στόχους, με αποτέλεσμα να ξεκινά αύριο την προσπάθεια της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, ένας θεσμός που κρύβει μια τεράστια, αλλά εξαιρετικά δύσκολη πρόκληση.

Για τον ίδιο βέβαια, τα ρεκόρ συνεχίζονται καθώς αφενός μεν παραμένει αήττητος στους τελικούς Κυπέλλου (με το εντυπωσιακό 8 στους 8!) ενώ στα τρία χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕ Αλεξάνδρειας έχει συνολικό ρεκόρ σε Α1 και Α2 :

57 νίκες

9 ισοπαλίες

7 ήττες

198 γκολ υπέρ

56 γκολ κατά

Η συνέντευξη με αφορμή το Κύπελλο Ερασιτεχνών

Το ήρεμο πρωινό της Τρίτης και ο εξαιρετικός καιρός ήταν ο ιδανικός συνδυασμός για μία συνέντευξη στον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, ωστόσο οι ανειλημμένες υποχρεώσεις στο φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών που διατηρεί στον Σταυρό Ημαθίας, δεν επέτρεψαν τον Κυριάκο Καρασαββίδη να…ξεμυτίσει! Αυτό βέβαια δεν μας ενόχλησε καθόλου, άλλωστε ο προσωπικός του χώρος και συγκεκριμένα το γραφείο του, ενδεικνύεται για μια κουβέντα εφ όλης της ύλης αλλά παράλληλα αποτελεί το ιδανικό μέρος ώστε ο ίδιος να νιώθει πιο άνετος και πιο χαλαρός.

Όπως θα δείτε παρακάτω, αποφύγαμε να ενσωματώσουμε τη συνέντευξη σε ένα μόνο βίντεο, το οποίο θα είχε μεγάλη διάρκεια και ίσως κούραζε, ωστόσο τη χωρίσαμε σε έξι τομείς, σύμφωνα με όσα θέλαμε να “σκαλίσουμε” από την προσωπικότητα και την προπονητική οντότητα του νεαρού προπονητή.

Μέρος Α : Σεζόν 2016/2017

Η συνέντευξη, που έγινε με αφορμή την πρεμιέρα της ΑΕ Αλεξάνδρειας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, ξεκινά με την τοποθέτηση του Κυριάκου Καρασαββίδη για τη φετινή σεζόν. Ο ίδιος μιλά για την προετοιμασία, για την παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα, τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές του Γενάρη, τα λάθη που έγιναν στην πορεία αλλά και το τι περιμένει στις τελευταίες αγωνιστικές.

Μέρος Β : Το ρόστερ

Η συζήτηση συνεχίστηκε στην παρουσία των παικτών της ομάδας κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στο κατά πόσο πρόσφεραν στο σύνολο. Τον ρωτήσαμε αν οι μεταγραφές βοήθησαν ώστε η ομάδα να λειτουργήσει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, για τον λόγο που αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές τον Γενάρη αλλά και ποιες δυσκολίες συνάντησαν ο ίδιος και η διοίκηση στην περαιτέρω ενίσχυση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Μέρος Γ : Η νοοτροπία των ποδοσφαιριστών

Άκρως ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση του Κυριάκου Καρασαββίδη για τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια. Στην ερώτηση μας για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με τα χρόνια που εκείνος αγωνιζόταν, αφήνει αιχμές για το πως βλέπουν πλέον οι νέες γενιές το ποδόσφαιρο αλλά και το πως αντιδρούν σε μια υπόδειξη ή σε μια νουθεσία.

Μέρος Δ : Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ημαθίας, το γνώριμο για τον ίδιο γήπεδο και το ρεκόρ!

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη φετινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ημαθίας αλλά και στο γεγονός πως επετεύχθη σε έναν γνώριμο χώρο για τον ίδιο, μιας και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ΠΑΕ Βέροια. Δείτε τι αναφέρει για το αήττητο που διατηρεί σε τελικούς κυπέλλου, για την ομολογουμένως εύκολη επικράτηση στον τελικό με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου και για το απόλυτο της ΑΕ Αλεξάνδρειας στις κατακτήσεις.

Μέρος Ε : Το Κύπελλο Ερασιτεχνών και η συγκρατημένη αισιοδοξία

Αύριο Τετάρτη (5/4) η ΑΕ Αλεξάνδρειας ξεκινά την προσπάθεια της για διάκριση στου Κύπελλο Ερασιτεχνών. Ο Κυριάκος Καρασαββίδης μιλά για τον ΠΑΟΝΕ Επταλόφου, για την προετοιμασία της ομάδας για τον συγκεκριμένο θεσμό αλλά και το αν θα υπάρξει αγωνιστική κόπωση λόγω των συνεχόμενων αγώνων Σάββατο-Τετάρτη.

Μέρος ΣΤ : Η σταδιακή (ανοδική) πορεία και οι προσωπικές φιλοδοξίες

Η συνέντευξη κλείνει με την παρουσία του στον πάγκο της ΑΕ Αλεξάνδρειας αλλά και τις φιλοδοξίες του για το μέλλον. Στην ερώτηση μας για το ότι στην πραγματικότητα έχει μια πολύ σταθερή και ανερχόμενη πορεία, η οποία συνδυάζεται σταδιακά με τίτλους και διακρίσεις, ο ίδιος απαντά με γνώμονα μία λέξη : ΔΟΥΛΕΙΑ

*Απόδοση-Επιμέλεια : Αργύρης Τσιγγενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected