Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Οι προσφορές στους φιλάθλους και οι ανακοινώσεις για τα συμβάντα με Παναχαϊκή

Δωρεάν είσοδο στα προσεχή εντός έδρας παιχνίδια με Θήβα και Τσικλητήρα Πύλου εξετάζει να εφαρμόσει η διοίκηση του Αστέρα Αμαλιάδας, την ίδια στιγμή που ήδη αποφάσισε στο παιχνίδι με τον Παναρκαδικό, να βάλει γενική είσοδο 5 ευρώ.

Αναλυτικά, ο ΑΟ Αστέρας Αμαλιάδας με ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Μετά τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου του Αστέρα με την Παναχαϊκή και παρά το γεγονός ότι δεν ίσχυσαν οι επετειακές κάρτες, έρχονται «Μέρες Βυσσινί». Ο Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας, πιστός στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει εγκαινιάσει με τον φίλαθλο κόσμο του, με προσήλωση πάντα στο κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου, προχωράει σε δυο κινήσεις οι οποίες θα φέρουν τον Αστέρα Αμαλιάδας και τον κόσμο του ακόμα πιο κοντά.

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε αρχικά στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναρκαδικό, να μπει γενική είσοδος 5€.

Δεύτερη απόφαση, είναι η καθιέρωση της «Μέρας Βυσσινί». Μιας μέρας αφιερωμένης αποκλειστικά στον εκπληκτικό κόσμο του Αστέρα. Θα είναι μια μέρα στην οποία θα υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στο γήπεδο, έτσι ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον Αστέρα μας και εκείνοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν να το κάνουν μέχρι τώρα. Μάλιστα η σκέψη της διοίκησης, είναι τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας, αυτά με Θήβα και Τσικλητήρα Πύλου, να μετατραπούν σε «Μέρες Βυσσινί» και να υπάρξει ελεύθερη είσοδος, δωρεάν προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο».

Ανακοίνωση για τα επεισόδια – Η ελλιπής αστυνόμευση

Στο μεταξύ, ήδη από το βράδυ της Κυριακής, υπήρξε ανακοίνωση με αναφορά και στα συμβάντα του αγώνα με την Παναχαϊκή: “Το Δ.Σ. του Αστέρα Αμαλιάδας, ευχαριστεί ολόθερμα τον κόσμο της ομάδας για την παρουσία του στο γήπεδο και την επίτευξη αυτού του sold out. Ζητάμε συγνώμη για την ήττα. Μαζί συνεχίζουμε, προσηλωμένοι πάντα στην επίτευξη των στόχων μας. Σας θέλουμε πάντα κοντά μας.

Για την ελλιπή αστυνόμευση

Για δεύτερο ματς σε μικρό χρονικό διάστημα, σε παιχνίδι στην έδρα μας, γινόμαστε μάρτυρες ελλιπούς αστυνόμευσης. Όπως και στο παιχνίδι με την Αχαϊκή, όπου η αστυνομική δύναμη δεν επαρκούσε και δεν μπορούσε να επέμβει και να αποτρέψει τα επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων, έτσι και σήμερα. Ειδικότερα, μόλις έφθασαν οι οπαδοί της Παναχαϊκής στο γήπεδο, εισήλθαν σε αυτό χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, ενώ κατά την είσοδό τους, έγιναν επεισόδια χωρίς και πάλι η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί (χωρίς ασπίδες και κράνη), παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα. Ευτυχώς που η κατάσταση δεν επεκτάθηκε και τα πνεύματα ηρέμησαν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε η κατάσταση να ξεφύγει”.

* Από κει και πέρα, με αφορμή και κάποια δημοσιεύματα της Δευτέρας, το απόγευμα της χθεσινής ημέρας ο Αστέρας εξέδωσε και νέα ανακοίνωση με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις εξέδρες, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με την Παναχαϊκή:

«Με αφορμή το γεγονός ότι έχουν δημοσιευθεί ή αναδημοσιευτεί στο διαδίκτυο ορισμένες φωτογραφίες και ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ότι έπεσε καπνογόνο από την πλευρά των οπαδών του Αστέρα προς εκείνους της Παναχαϊκής, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν μικρά παιδιά, ο ΑΟ Αστέρας Αμαλιάδας επισημαίνει τα εξής.

Οι εικόνες αυτές και το βίντεο, αποτελούν απόσπασμα των επεισοδίων που συνέβησαν στο γήπεδο. Πριν συμβούν όλα αυτά και κατά την άφιξη των οπαδών της Παναχαϊκής, είχαμε καπνογόνο το οποίο έριξαν οι οπαδοί της Παναχαϊκής προς την εξέδρα των καθισμάτων, με αποτέλεσμα κάποιοι φίλαθλοι που κάθονταν εκεί να κινδυνεύσουν να καούν. Το καπνογόνο αυτό και προκειμένου να μην διακινδυνεύσει κάποιος άλλος διερχόμενος οπαδός της φιλοξενούμενης, ο φίλαθλος των γηπεδούχων που το πήρε, το έριξε εντός του αγωνιστικού χώρου, σε σημείο που δεν βρισκόταν κανείς και μακριά από τους πάγκους των ομάδων.

Το καπνογόνο αυτό, καθώς και τα άλλα, οι οπαδοί της Παναχαϊκής τα πέρασαν μέσα στο γήπεδο κατά τη μαζική τους είσοδο και χωρίς μάλιστα να έχουν πληρώσει πολλοί από αυτούς εισιτήριο.

Η εξέδρα των «οργανωμένων» του Αστέρα Αμαλιάδας, αποτελείται στην πλειοψηφία της από 15χρονα παιδιά, παιδιά του Λυκείου και παιδιά της Ακαδημίας του συλλόγου. Ως εκ τούτου, είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς ότι αυτά τα παιδιά, μπορούν να προκαλέσουν αυτό το χάος, όταν απέναντί τους έχουν οργανωμένους οπαδούς οι οποίοι και σε άλλα γήπεδα στο παρελθόν έχουν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια.

Ο Αστέρας Αμαλιάδας, στο εκτός έδρας παιχνίδι της Πάτρας, είχε στο πλευρό του οικογενειάρχες, οι οποίοι πήγαν στο γήπεδο της Πάτρας και παρά την βαριά ήττα με 6-0, χειροκρότησαν την ομάδα της Παναχαϊκής, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Ο Αστέρας Αμαλιάδας καταδικάζει κάθε μορφής βία και λυπάται αν κατά την ένταση, κάποιοι πραγματικοί φίλαθλοι της Παναχαϊκής με τα παιδιά τους διέτρεξαν κίνδυνο. Δεν μπορεί όμως να επωμιστεί ευθύνες που δεν του αναλογούν, τη στιγμή που όπως ανέφερε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, στο γήπεδο δεν υπήρξε επαρκής αστυνόμευση. Επίσης, επισημαίνει ότι για χάρη του εντυπωσιασμού, του πλασαρίσματος της «είδησης» και της αποκόμισης επισκεψιμότητας στα σάιτ, κυκλοφορίας, θεαματικότητας και ακροαματικότητας στα λοιπά ΜΜΕ, απαιτείται προσοχή όταν παρουσιάζονται γεγονότα αποσπασματικά, μεμονωμένα, αλλά και φιλτραρισμένα έτσι ώστε να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Πραγματικοί μάρτυρες των γεγονότων, είναι οι ίδιοι οι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και οι δημοσιογράφοι των ηλειακών και αχαϊκών ΜΜΕ, οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο και κατέγραψαν τα γεγονότα».

Απόδοση : iliaoikonomia.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected