Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κυρία με τα όλα της!

Μια πραγματικά εκθαμβωτική Γιουβέντους, φόρεσε την καλή της ευρωπαϊκή τουαλέτα και έκανε «σκόνη και θρύψαλα» την Μπαρτσελόνα, με το εμφατικό 3-0 του Τορίνο να τη χρίζει μεγάλο φαβορί για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως αναφέρει το novasports.gr, δύο γκολ από τον Ντιμπάλα (7’, 22’), ένα από τον Κιελίνι (55’) και μια πειστική εμφάνιση, συνέθεσαν το σκηνικό θριάμβου που έστησαν οι παίκτες του Αλέγκρι, απέναντι σε μια Μπαρτσελόνα που στηρίχθηκε περισσότερο στο ατομικό ταλέντο των αστέρων της, παρά σε ένα οργανωμένο σχέδιο.

Με τη γνωστή συνοχή που τη διακρίνει, η Γιουβέντους μπήκε στο παιχνίδι «τρώγοντας σίδερα» και ψάχνοντας από την πρώτη στιγμή το γκολ. Αυτό δεν ήρθε στην κεφαλιά του Ιγουαΐν στο 3’, αλλά προέκυψε τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Κουαδράδο πάσαρε παράλληλα από δεξιά στον Ντιμπάλα, με τον Αργεντινό να στρίβει απότομα το κορμί του, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Τερ Στέγκεν και πετυχαίνοντας έτσι ένα πανέμορφο γκολ για το 1-0.

Άμεσα μετά το προβάδισμά τους, οι παίκτες του Αλέγκρι χωρίς να μειώσουν την έντασή τους, έδωσαν χώρο στους Καταλανούς περιμένοντάς τους στον αγωνιστικό χώρο. Οι δύο φάσεις που ίσως να είχαν αλλάξει τη μοίρα του ματς αν είχαν διαφορετική εξέλιξη, ήρθαν στο 21’.

Ο Μέσι έκανε ονειρική κάθετη για τον Ινιέστα, που από πλάγια θέση όμως είδε τον Μπουφόν να εξουδετερώνει το πλασέ του και ταυτόχρονα την ευκαιρία της Μπαρτσελόνα για το 1-1, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μάντζουκιτς βγήκε από αριστερά, πέρασε στον Ντιμπάλα που από το ύψος της περιοχής «πυροβόλησε» τον Τερ Στέγκεν για το 2-0 στο 22’!

Οι «μπλουγράνα» συνέχισαν να επιτίθενται, ωστόσο δεν απείλησαν σοβαρά τον Μπουφόν, αφού το –σωστά- ακυρωθέν γκολ του Μέσι ως οφσάιντ στο 30’, ήταν ότι πιο επικίνδυνο δημιούργησαν οι παίκτες του Ενρίκε.

Η Μπαρτσελόνα είχε ακόμα μία ευκαιρία για να πετύχει τέρμα, αλλά ο Μέσι τη σπατάλησε στο πρώτο λεπτό του β’ μέρους. Από το τάκλιν του Μπονούτσι στον Σουάρεζ, ο Αργεντινός έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της ιταλικής περιοχής, αλλά το πλασέ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι, με 2-0 να μην αλλάζει.

Το ματς απέκτησε ασύλληπτο ρυθμό για το επόμενο δεκάλεπτο, η μπάλα πηγαινοερχόταν πάνω-κάτω στις δύο περιοχές, με την… «μπίλια» όμως να κάθεται στο ασπρόμαυρο.

Ήταν στο 55’, όταν ο Μαστσεράνο αν και ακολούθησε, δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Κιελίνι που έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Πιάνιτς και σήκωσε το γήπεδο στο «πόδι» για το 3-0!

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε μέσα από την κλάση των παικτών της, που ωστόσο μπόρεσαν μόνο να απειλήσουν την ιταλική άμυνα. Μέσι και Σουάρεζ συνδυάστηκαν στο 68’ για το –μόλις άουτ- σουτ του Ουρουγουανού, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται δίκαια για χέρι του Κιελίνι σε σουτ του Νεϊμάρ λίγο αργότερα.

Η Γιουβέντους κατάφερε και «έσβησε» το ρυθμό του παιχνιδιού μέχρι το φινάλε, δεν απειλήθηκε περεταίρω από την αντίπαλό της φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη, που τη χρίζει μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Και αν μια ρεβάνς στη Βαρκελώνη δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση όπως έδειξε το πρόσφατο παράδειγμα της Παρί Σεν Ζερμέν, οι «μπιανκονέρι» έχουν δείξει πως μπορούν να διαχειριστούν πολύ διαφορετικά ένα –μεγάλο- σκορ υπέρ τους απ’ ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμα και αν μιλάμε για την «κόλαση» του «Καμπ Νου».

Η απάντηση την Τετάρτη του Πάσχα στις 19/4!

Γιουβέντους (Aλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (89′ Μπαρτσάλι), Κουαδράδο, Ντιμπάλα (81’ Ρινκόν), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Μπαρτσελόνα (Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρχι Ρομπέρτο, Ματιέ (46’ Αντρέ Γκόμες), Μασεράνο, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρεζ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected