Κατηγορίες
Διάφορα

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης για τον μήνα Απρίλη

Την εβδομάδα από 24 έως 28 Απριλίου προτίθεται το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλει το επίδομα για τον μήνα Μάρτιο στους δικαιούχους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε πάνω από 150.000 δικαιούχους

Σύμφωνα με τα dikaiologitika, το κονδύλι που θα απαιτηθεί για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα υπερβαίνει τα 30 εκατ.ευρω και θα αφορά πάνω από 150.000 δικαιούχους που έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις τους.

Με την επόμενη πληρωμή θα πιστωθούν τα χρήματα όσοι έχουν κάνει αίτηση και έχουν εγκριθεί μέχρι και το τέλος Μαρτίου ενώ τα μισά χρήματα- εφόσον ξεπερνούν τα 100 ευρώ- θα πιστωθούν στις προπληρωμένες κάρτες.

Όπως είναι γνωστό κάποιοι που έκαναν αίτηση τον Μάρτιο 2017, δεν πληρώνονται τον ίδιο μήνα αφού οι εγκεκριμένες αιτήσεις κάθε μήνα πληρώνονται τον επόμενο, όπως προβλέπει ο νόμος. Και αυτό έχει να κάνει με τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, την προετοιμασία και μεταφορά προς τις τράπεζες των αρχείων πληρωμών και τις διαδικασίες στις τράπεζες που τηρούνται οι λογαριασμοί και εκδίδονται οι κάρτες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected