Κατηγορίες
Basket

Ελάχιστες οι αδιάφορες ομάδες, συνεχίζεται η μάχη σε κορυφή και ουρά!

Τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου η αγωνία κορυφώνεται στην Α2 για την άνοδο και τον υποβιβασμό και λόγω της ύπαρξης του συστήματος των πλέι οφ και πλέι άουτ, ελάχιστες ομάδες είναι “αδιάφορες”.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, από το πρόγραμμα της αποψινής 27ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η εκτός έδρας δοκιμασία του Πανιωνίου στον Χολαργό, ενώ μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχουν τα ματς σε Καβάλα και Τρίπολη. Αναλυτικά:

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Τέσσερα βήματα απέμειναν στον Πανιώνιο για να κατακτήσει την πολυπόθητη πρώτη θέση και κατ’ επέκταση την επιστροφή του στη Basket League. Σήμερα δοκιμάζεται στον Χολαργό κόντρα στην ομώνυμη ομάδα και ασφαλώς η νίκη είναι… μονόδρομος, δεδομένου ότι ακολουθεί σε απόσταση… μισού πόντου ο Ηρακλής. Υπό άλλες συνθήκες θα επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως ο αποδεκατισμένος από παίκτες και αδιάφορος Χολαργός δύσκολα θα προβάλει αντίσταση στους διψασμένους για νίκη Νεοσμυρνιώτες.

ΜΑΧΗΤΕΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Ακόμη μια δυνατή εκτός έδρας δοκιμασία για τον Ηρακλή, που φιλοξενείται στα Πεύκα από τους Μαχητές. Ο “Γηραιός” συγκατοικεί στη πρώτη θέση με τον Πανιώνιο και εξακολουθεί να ελπίζει σε κάποιο… στραβοπάτημα του για να τον προσπεράσει, όμως προέχει να νικά ο ίδιος. Οι Μαχητές είναι δυνατοί στο “σπίτι” τους, όμως στα κοντινά στη Θεσσαλονίκη Πεύκα θα βρεθούν και πολλοί φίλοι του Ηρακλή, γεγονός που εξουδετερώνει το πλεονέκτημα της έδρας…

ΓΣΛ – ΔΟΥΚΑΣ: Ο τρίτος της παρέας των πρωτοπόρων Δούκας φιλοξενείται στη Νεάπολη Λάρισας από τον Γυμναστικό. Οι φιλοξενούμενοι είναι το μεγάλο φαβορί καθώς έχουν δείξει φέτος ότι διαθέτουν την απαραίτητη ποιότητα και σταθερότητα για να “καθαρίζουν” τέτοια παιχνίδια. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται με το… ένα πόδι στη Β΄ Εθνική και ψάχνουν μια μεγάλη νίκη που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για σωτηρία, όμως αναμφίβολα οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους σήμερα…

ΦΑΡΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον στο Κερατσίνι. Ο Φάρος που όλα δείχνουν ότι θα καταλάβει την τέταρτη θέση στο πίνακα, υποδέχεται το υποβιβασμένο Παγκράτι που αποδεκατισμένο από τις αποχωρήσεις παικτών εξακολουθεί να μάχεται για την αξιοπρέπεια του.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Δυνατή και ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στον Υμηττό ανάμεσα σε δύο από τις σταθερότερες σε απόδοση ομάδες του πρωταθλήματος. Ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Αμύντας φιλοξενεί τον το Ψυχικό με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο. Και αυτό γιατί με νίκη εξασφαλίζουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην Α2, ενώ οι “σκίουροι” θα αγωνιστούν για μια καλύτερη θέση στη τελική κατάταξη.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Στο κλειστό της Τρίπολης που αναμένεται να έχει πολύ κόσμο, ο Αρκαδικός κοντράρεται με τον ισχυρό Εθνικό και χρειάζεται το “δίποντο” για να εξασφαλίσει τη καλύτερη δυνατή θέση στα πλέι άουτ. Οι Πειραιώτες είναι θεωρητικά αδιάφοροι, μιας και έχουν “δέσει” την παραμονή τους, όμως έχει αποδείξει πολλάκις ότι “χτυπάνε” όλα τα ματς ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας.

ΚΑΒΑΛΑ – ΑΕΛ: Ζωτικής σημασίας παιχνίδι δίνει στη Καβάλα η ομώνυμη ομάδα κόντρα στην ΑΕ Λάρισας. Η Ένωση “διψάει” για τους δύο βαθμούς της νίκης προκειμένου να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση και να ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι άουτ. Η ΑΕΛ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τη παραμονή της και χωρίς άγχος θα παλέψει για ακόμη μια νίκη.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Τέλος στον Αστακό, ο φορμαρισμένος Αίολος υποδέχεται το Ηράκλειο με στόχο να εδραιώσει τη θέση του στη “πεντάδα” και να βελτιώσει το ρεκόρ των νικών του. Οι Κρητικοί δεν έχουν άλλα περιθώρια από το να διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν και να σιγουρέψουν την παρουσία τους στα μπαράζ σωτηρίας…

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 27ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 19/7

ΔΑΚ Αστακού 12.00 Αίολος-Ηράκλειο Κωνσταντινόπουλος-Καρακάσης-Τσακαλογιάννης

ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές-Ηρακλής Γεωργιάδης-Λόρτος-Θεοδώρου

ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-ΑΕ Λάρισας Πουρσανίδης Κ.-Τζίμα-Τζιοπάνος

Π. Νικολαϊδη 17.00 Φάρος Κερατσινίου-Παγκράτι Αποστολίδης-Ορφανός Ι.-Φραγκούλη

Υμηττού 18.30 Αμύντας-Ψυχικό Τσώνος-Πόντας-Αναστασίου

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Πανιώνιος Καλδίρης-Παπαθανασίου-Κάρδαρης

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Εθνικός Βαρδάλος-Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινίδου

Νεάπολης 17.00 ΓΣ Λαρισαίων-Δούκας Παφίλης-Τσιάπλης-Τσιρτσιμάλης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 26 ματς):

1. Πανιώνιος 49 (23-3)

2. Ηρακλής 49 (23-3)

3. Δούκας 48 (22-4)

4. Φάρος Κερατσινίου 46 (20-6)

5. Αίολος Αστακού 42 (16-10)

6. Εθνικός 40 (14-12)

7. Ψυχικό 39 (13-13)

8. Χολαργός 39 (13-13)

9. ΑΕΛ 38 (12-14)

10. Αμύντας 38 (12-14)

11. Αρκαδικός 35 (9-17)

12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 34 (9-17)

13. Ηράκλειο 33 (7-19)

14. Καβάλα 32 (8-18)

15. ΓΣΛ 31 (5-21)

16. Παγκράτι 28 (2-24)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected