Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Μπετόν” στην παράταση η Ρεάλ, 100 γκολ στο Champions League ο Ρονάλντο! (vid)

Η Μπάγερν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση (1-2), αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης στο έξτρα μισάωρο σημείωσε τρία γκολ (4-2) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Όπως αναφέρει το novasports.gr, δύο λανθασμένες αποφάσεις του ρέφερι “καταδίκασαν” τους Γερμανούς, οι οποίοι διαμαρτύρονται τόσο για την αποβολή του Βιδάλ στο 84, όσο και για το γκολ οφσάιντ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 105 (2-2). Ο Πορτογάλος τελείωσε το ματς με χατ τρικ, ενώ το τελευταίο γκολ σημείωσε ο Ασένσιο. Ο Ρόμπεν με πέναλτι και ο Σέρχιο Ράμος με αυτογκόλ έδωσαν δύο φορές το προβάδισμα στους Βαυαρούς.

Η Μπάγερν μπήκε στο ματς με διάθεση να πιέσει ψηλά προκειμένου να εκμεταλλευτεί κάποιο λάθος των γηπεδούχων, μήπως και φτάσει έτσι στο γκολ, το οποίο θα της έδινε περισσότερες ελπίδες για την πρόκριση. Ωστόσο η Ρεάλ έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του Νόιερ και φρόντιζε να απειλεί με κάθε ευκαιρία. Ο Γερμανός γκολκίπερ όποτε χρειάστηκε επενέβη και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος οι Βαυαροί μπήκαν δυνατά, αλλά αυτή τη φορά μετέτρεψαν σε γκολ τις ευκαιρίες της. Στο 53′ ο Κασεμίρο ανέτρεψε τον Ρομπέν μέσα στην περιοχή και ο Λεβαντόφσκι από την άσπρη βούλα έγραψε το 0-1. Στο επόμενο λεπτό ο Βιδάλ θα μπορούσε να είχε διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του, όμως, αστόχησε στην προβολή που επιχείρησε.

Η Ρεάλ… συνήλθε μετά το 70 και απείλησε στο 72′, ενώ στο 73′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκμεταλλεύτηκε άψογα τη σέντρα του Κασεμίρο και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Οι πανηγυρισμοί των Μαδριλένων κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, αφού ο Ράμος… φρόντισε να παγώσει το “Μπερναμπέου” με το αυτογκόλ του.

Στο 84′ ήρθε η πρώτη φάση που θα συζητηθεί. Ο Βιδάλ αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αλλά όπως φάνηκε ο άσος της Μπάγερν πρώτα παίρνει μπάλα και μετά βρίσκει τα πόδια του αντιπάλου του. Οι διαμαρτυρίες δεν άλλαξαν την απόφαση του Κασάι και έτσι οι Γερμανοί συνέχισαν με δέκα παίκτες μέχρι το τέλος της παράτασης.

Στο έξτρα μισάωρο, η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε την κούραση των αντιπάλων της και το λάθος του πρώτου βοηθού. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρος της παράτασης, ο Ράμος σέντραρε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο καθαρά από θέση οφσάιντ έκανε το 2-2. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά για να κυνηγήσουν και τρίτο τέρμα. Τα κενά στα μετόπισθεν σε συνδυασμό με την κούραση των Γερμανών, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Ισπανών.

Στο 109′ ο Μαρσέλο ξεκίνησε από τη μεσαία γραμμή και απέναντι από τον Νόιερ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος δεν δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει το χατ τρικ, ενώ στο 112′ ο Ασένσιο ύστερα από ατομική ενέργεια και σουτ έγραψε το τελικό 4-2.

Συνθέσεις

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Ίσκο (71′ Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (64′ Μάρκο Ασένσιο).

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Τζερόμ Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (75′ Τόμας Μίλερ), Βιδάλ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί (75′ Ντόουγκλας Κόστα), Λεβαντοβσκι (88′ Κίμιχ).

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected