Κατηγορίες
Αθλήματα

«Μεγάλη τιμή να φοράς τη φανέλα της Εθνικής»

Στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων “Marathon European Youth Cup” που διεξάγεται στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Μάκρης, το δίδυμο Δημήτρης-Κωνσταντίνος Δρακιώτης και Ελένη Ευσταθίου έφτασε μία ανάσα από τη κατάκτηση του χάλκινου στο μεικτό ομαδικό σύνθετο τόξο εφήβων-νεανίδων.

Στον αγώνα για την τρίτη θέση οι δύο Έλληνες αθλητές μπορεί να ηττήθηκαν από την Εσθονία με 132-123 αλλά η προσπάθεια που κατέβαλλαν τους άφησε απόλυτα ικανοποιημένους και η 4η θέση που κατέκτησαν έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνιστήκαμε σε τόσο μεγάλη διοργάνωση και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ο α’ γύρος ήταν δυνατός καθώς αποκλείσαμε τη Ρωσία με διαφορά ενός πόντου. Έπειτα αγωνιστήκαμε κόντρα στη Βρετανία με την οποία ήμασταν κοντά στο σκορ αλλά τελικά αποκλειστήκαμε από τον μεγάλο τελικό. Στον αγώνα για το χάλκινο είχαμε κάποιες αστοχίες, όμως μπορέσαμε και τις αναπληρώσαμε και έτσι έκλεισε η ψαλίδα κόντρα στην Εσθονία», δήλωσε ο 16χρονος Δρακιώτης και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αθλητή να φοράει τη φανέλα της Εθνικής. Πρέπει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύεις ό,τι το αξίζεις. Προσωπικός μου στόχος είναι να συμμετάσχω σε παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Από την πλευρά της η 17χρονη Ευσταθίου, που έκανε και εκείνη το ντεμπούτο της με την Εθνική ομάδα, σημείωσε: «Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο μεικτό και είμαι αρκετά ικανοποιημένη από την απόδοσή μου. Θεωρώ πως τα πήγαμε πολύ καλά γιατί αντιμετωπίσαμε δυνατούς αντιπάλους. Σίγουρα είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να αγωνίζεσαι για την Εθνική ομάδα της χώρας σου και σίγουρα μεγάλη τιμή. Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στους αγώνες και αυτό που θέλω είναι κάθε φορά να γίνομαι καλύτερη».

Η 13χρονη Λήδα Νάνου είναι η μικρότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής και με μία εκπληκτική ανατροπή στη φάση 1/16 του Ολυμπιακού τόξου νεανίδων οδήγησε, σήμερα Πέμπτη, την κόντρα της απέναντι στην Ρωσίδα Ελίνα Σαρίποβα στην παράταση ωστόσο αποκλείστηκε με διαφορά χιλιοστού. Η διακύμανση του σκορ ήταν 0-2, 0-4, 1-5, 3-5 και 5-5. Η κόντρα οδηγήθηκε στη διαδικασία του shoot off, εκεί όπου η κάθε μια έριξε από μία βολή ωστόσο το τόξο της Ρωσίδας ήταν ελάχιστα πιο κοντά στο κέντρο και έτσι εξασφάλισε εκείνη την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο.

Χορηγοί – υποστηρικτές του “Marathon European Youth Cup 2017” είναι: ο Δήμος Μαραθώνος, η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Τουρισμού, η alcatel enjoy.now, τα Coffee Island, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, το Ίδρυμα Δημ. & Λίλης Σταυροπούλου, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα, η Performance 22.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και τον Δήμο Μαραθώνα. Η διοργάνωση, στην οποία συμμετέχουν 308 αθλητές και αθλήτριες από 29 χώρες, ξεκίνησε τη Δευτέρα (17/04) και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (29/04), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όλες τις ημέρες της διοργάνωσης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected