Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Απίστευτο ματς στο Μόναχο! (vid)

Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε στο Μόναχο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ημίχρονο, αλλά άντεξε στην πίεση της Μπάγερν και είχε και την τύχη με το μέρος της για να «γύρισε» το ματς σε 3-2 και να προκριθεί για τέταρτη διαδοχική σεζόν στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας.

Όπως αναφέρει το novasports.gr, η Μπορούσια που έχει χάσει και στους τρεις προηγούμενους τελικούς (στους δύο από την αποψινή αντίπαλό της) θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο στον θεσμό απέναντι στην Άιντραχτ.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτο, η Ντόρτμουντ πήρε το προβάδισμα στο 19′ με τον Ρόις να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από λάθος του Μαρτίνεθ και το πρώτο σουτ του Γκερέιρο να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι. Ο Ισπανός αμυντικός «διόρθωσε», ωστόσο, το λάθος του στο 28′, φέρνοντας το ματς στα ίσα με κεφαλιά, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε λίγο αργότερα δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, που είχαν πάρει… φωτιά και είχαν και δύο μεγάλα χαμένα τετ α τετ με τον Λεβαντόφσκι, βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην ανατροπή με πλασέ του άλλου τους στόπερ, Χούμελς, στο 41′.

Η Μπάγερν συνέχισε στον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε ξανά αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες, όμως, δεν εκμεταλλεύτηκε με κορυφαία αυτή του δοκαριού (δεύτερο στο ματς) του Ρόμπεν από πλεονεκτική θέση στην περιοχή και με εξουδετερωμένο τον Μπούρκι.

Το αποτέλεσμα ήταν η Μπορούσια να αρχίσει να το πιστεύει και τελικά να φτάσει κι αυτή με τη σειρά της στην ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε τη σέντρα στον Ομπαμεγιάνγκ για το 2-2 στο 69′ και στο 74′ με ωραίο αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο «Αλιάντς Αρένα».

Συνθέσεις

Μπάγερν (Αντσελότι): Ούλραϊχ, Λαμ, Χούμελς (62′ Μπόατενγκ), Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Αλόνσο (79′ Μίλερ), Βιδάλ, Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ριμπερί (86′ Κόστα), Λεβαντόφσκι

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ (80′ Πούλισιτς), Παπασταθόπουλος, Μπέντερ, Σμέλτσερ, Γκερέιρο, Κάστρο (46′ Ντουρμ), Βάιγκλ, Ντεμπελέ, Ρόις (90’+1′ Γκίντερ), Ομπαμεγιάνγκ

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected