Κατηγορίες
Αθλήματα

Ψάρρα: «Είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον με όλα όσα είδα στο Ευρωπαϊκό των Νέων»

Τη στήριξη της κορυφαίας Ελληνίδας είχαν οι αθλητές που πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων της Τοξοβολίας, το “Marathon European Youth Cup 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Μάκρης. από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και τον Δήμο Μαραθώνα.

Η Ευαγγελία Ψάρρα βρέθηκε στους αγώνες προκειμένου να ενθαρρύνει τις προσπάθειες των Ελλήνων και να θαυμάσει από κοντά τους αυριανούς πρωταγωνιστές του αθλήματος. Η «μεγάλη κυρία» της τοξοβολίας μετά από 5 παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες γνωρίζει όσο λίγοι πόση προσπάθεια χρειάζεται για να επιτύχει κάποιος τους στόχους του.

«Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον της ελληνικής τοξοβολίας. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα και αυτό που είδα εδώ στο Μαραθώνα με χαροποιεί ιδιαίτερα. Είχαμε συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες Εθνικών ομάδων, κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό», δήλωσε η Ψάρρα που συνέχισε: «Έρχονται αρκετοί και μου λένε πως σε είδαμε στους Ολυμπιακούς και γι’ αυτό ξεκινήσαμε την ενασχόληση με το άθλημα αλλά η αλήθεια είναι πώς αν δεν το πιστεύεις ή δεν το θέλεις εσύ ο ίδιος, τότε κάποια στιγμή θα σταματήσεις. Αυτό που τους συμβουλεύω είναι να μην απογοητεύονται στις αποτυχίες. Έχω βρεθεί κι εγώ σε άσχημες ημέρες αλλά αυτά είναι μικρά λιθαράκια με τα οποία «χτίζεις» και προχωράς μπροστά».

Όσον αφορά στο δικό της μέλλον η Ψάρρα στοχεύει σε άλλη μία παρουσία στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το 2000 η Ψάρρα έγινε η πρώτη Ελληνίδα της τοξοβολίας που πήρε μέρος σε Ολυμπιακούς, ενώ το 2004 στην Αθήνα κατέλαβε την 5η θέση στο ομαδικό και την 7η στο ατομικό αγώνισμα.

Χορηγοί – υποστηρικτές του “Marathon European Youth Cup 2017” ήταν: ο Δήμος Μαραθώνος, η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Τουρισμού, η alcatel enjoy.now, τα Coffee Island, τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, το Ίδρυμα Δημ. & Λίλης Σταυροπούλου, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα, η Performance 22.

Θυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων του Μαραθώνα η συμμετοχή έφθασε τους 308, από 29 χώρες, με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαραθώνα και την παρουσία σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, αφού το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος Μάριο Σκαρτσέλα, ο Αντιπρόεδρος Χακάν Τσακίρογλου, η Γενική Γραμματέας Μαρινέλα Πισιότι και η Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων και Ανάπτυξης, Ιρίνα Ρόσα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected