Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μακροχώρι – ΓΑΣ Ροδοχωρίου 1-2

Πέμπτη εκτός έδρας νίκη στον δεύτερο γύρο για τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που πέρασε με ανατροπή από το Μακροχώρι και διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τον 6ο ΓΑΣ Κοπανού.

Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά ανέβασε στροφές στον δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από τα μέσα του πρώτου μέρους και δύο αγωνιστικές πριν το τέλος διατήρησε τις λιγοστές ελπίδες που έχει για να “πιάσει” τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας στην 5η θέση.

Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Γιώργου Απόσογλου γνώρισε τη δεύτερη εντός έδρας στον δεύτερο, γύρο ωστόσο το πρόσημο είναι θετικό και στο σημερινό παιχνίδι, καθώς αγωνίστηκε με πολλές και σημαντικές ελλείψεις. Για μια ακόμη φορά όμως, το αρνητικό στοιχείο ήταν η αποκαρδιωτική εικόνα στην εξέδρα του γηπέδου, όπου οι φίλαθλοι που βρέθηκαν δίπλα στην ομάδα σήμερα δεν ξεπερνούσαν τους 10. Δυστυχώς, το νεανικό σύνολο των “ασπρόμαυρων” αλλά και το ομολογουμένως όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει, δεν φαίνεται να συγκινεί τον κόσμο του Μακροχωρίου, που απέχει φέτος από τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σήμερα περισσότερες επιθετικές λύσεις και με τις κατάλληλες κινήσεις του Δημήτρη Χαλκιά από τον πάγκο, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Το Μακροχώρι ξεκίνησε δυνατά, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το καλό μομέντουμ που έχει από τα τελευταία παιχνίδια και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 26ο λεπτό, όταν ο Μουρατίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν και ο Παπαδόπουλος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Κασαπίδη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το γκολ αυτό αφύπνισε τους φιλοξενούμενους, που ανέβασαν στροφές και ειδικότερα με την έναρξη του δευτέρου μέρους, άρχισαν να φτάνουν πιο απειλητικά στα καρέ του Τσιμπρή. Στο 53′ ο Παρθενόπουλος βρέθηκε “φάτσα” με το τέρμα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ, στην πιο καλή στιγμή του ΓΑΣ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.

Η πίεση όμως των “κιτρινομπλέ” έπιασε τόπο και συγκεκριμένα στο 69′ όταν η πολύ ωραία εναλλαγή της μπάλας ΠαρθενόπουλουΜπουρδάνου, κατέληξε σε ασίστ στον δεύτερο ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να φέρει το ματς στα ίσια.

Η αλλαγή του Κοτζαχρήστου στο 58′ αλλά περισσότερο των Φρέντι και Πέτγαζλη στη συνέχεια “γέμισαν” την επίθεση του ΓΑΣ, που πίεσε ακόμη περισσότερο για την ανατροπή. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που βρέθηκαν πρώτοι κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Παπακωνσταντίνου “έσπασε” τη μπάλα στον Πίκο ο οποίος όμως δεν έπιασε “γεμάτα” το πλασέ και η μπάλα πέρασε παράλληλα από το τέρμα.

Στο 88′ επήλθε η…λύτρωση για τους φιλοξενούμενους, όταν η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από τους αντίπαλους αμυντικούς, αυτή στρώθηκε στον Φρέντι ο οποίος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιμπρή που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Στο 90′ το Μακροχώρι προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ο Γιώργος Τσακαλίδης δεν ήταν αυτή που θα απειλούσε τον Κασαπίδη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παυλίδης, με βοηθούς τους κ.κ. Παζαρτζικλή και Νατσιούρα

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Τσιμπρής, Ηλιάδης, Νικόπουλος, Πέγιος, Τσαουσίδης (65′ Βύζας), Γκιουλέκας, Μούκα, Παπαδόπουλος (83′ Τσακαλίδης Γ.), Παπακωνσταντίνου Γ., Πίκος, Μουρατίδης (72′ Τσακελίδης)

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κασαπίδης, Ρίσσου, Μωυσίδης (58′ Κοτζαχρήστος), Τάσο, Τενεκετζή, Τσίπης, Θεοδοσιάδης (66′ Φρέντι), Μαγγίζης (69′ Πέτγαζλης), Μπουρδάνος, Βούλγαρης, Παρθενόπουλος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected