Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεν είναι είδηση πλέον!

Κάτι από Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θύμισε το επί κοντώ στο πρώτο Diamond League της χρονιάς στη Ντόχα. Εκεί όπου η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε πως θα δώσει συνέχεια στην ασταμάτητη πορεία των τελευταίων ετών.

Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο ξεκίνησε τη θερινή σεζόν με το επιβλητικό 4,80 μ. και έδειξε πως και αυτό το καλοκαίρι θα είναι το μεγάλο όνομα στο αγώνισμα.

Η έμπειρη άλτρια ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,55 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,65 μ. και 4,75 μ. και με την πρώτη τα 4,80 μέτρα. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 4,85 μ. – επίδοση που έδωσε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες – εκεί όπου η Ελληνίδα είχε τρεις άκυρες προσπάθειες, όμως, άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Η νικήτρια το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς, την κατάκτηση μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, στη μοναδική διοργάνωση μέχρι σήμερα, όπου δεν έχει ανέβει στο βάθρο. Η αθλήτρια και ο προπονητής της Μιτς Κρίερ θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ και από εκεί θα έρθουν στην Ελλάδα λίγες ημέρες πριν το Φιλοθέη Women Gala (31/5), όπου θα γίνει ο επόμενος αγώνας της Ελληνίδας. Η Στεφανίδη πριν από ένα χρόνο είχε ξεπεράσει στη Ντόχα τα 4,73 μ., ενώ το σημερινό 4,80 μ. είναι το καλύτερο ντεμπούτο της στη σεζόν και δείχνει πως το φετινό καλοκαίρι, θα είναι …θερμότερο από κάθε άλλο.

Η 27χρονη στο σημερινό Diamond League έκανε το 1-0 στην άτυπη κόντρα με την βασική της αντίπαλη στη σεζόν, Σάντι Μόρι, η οποία έμεινε δεύτερη με 4,75 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες πάντως έδειξαν από την αρχή της σεζόν πως είναι έτοιμες να ανέβουν ψηλά και να προσφέρουν μοναδικό θέαμα στο κοινό του στίβου.

Η επανεμφάνιση της Γιάρισλει Σίλβα συνοδεύτηκε με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη διοργάνωση με άλμα στα 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια από την Κούβα αναμένεται να είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στο Λονδίνο. Το επόμενο ραντεβού των αθλητριών του επί κοντώ σε Diamond League είναι στις 6 Ιουνίου στη διοργάνωση της Ρώμης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected