Κατηγορίες
Basket

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ

Η Κίνα άρχισε να φαίνεται… κοντύτερα για την Εθνική μετά την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο για την ευρωπαϊκή ζώνη.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, στην πρώτη φάση, η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ, τη Μεγάλη Βρετανία και μία ομάδαπου θα προκύψει από την πρώτη προκριματική φάση των αδύναμων μπασκετικά χωρών.

Η πρόκριση στην δεύτερη φάση θεωρείται δεδομένη, αφού περνάνε τρεις, όμως, υπάρχει και… συνέχεια. Τα αποτελέσματα αυτής της φάσης τα παίρνει η κάθε ομάδα μαζί της στον επόμενο όμιλο, όπου θα είναι των έξι ομάδων και θα παίξει εις διπλούν με τις τρεις του άλλους ομίλου της “διασταύρωσης”. Αρα, αν πάει “κουβαλώντας” μόνο νίκες από την πρώτη φάση, θα έχει ήδη ένα σημαντικό πελονέκτημα για το πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα του δεύτερου ομίλου, που θα δώσει και την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε εκείνον τον δεύτερο όμιλο, η Εθνική θα βρει τους προερχόμενους από το Ζ’ γκρουπ, δηλαδή Γερμανία, Σερβία, Γεωργία και μία από τα προκριματικά, δηλαδή εκτός απροόπτου τις τρεις ήδη γνωστές, άρα εκεί θα έχει ζόρι το πράγμα και κάθε βαθμός που θα “ακολουθεί” από την πρώτη φάση θα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος.

Τα έξι “παράθυρα” έχουν οριστεί για τις, 20-28/11/17, 19-27/2/18, 25/6-3/7 18, 30/8-18/9/18, 26/11-4/12/18 και 18-28/2/19.

Σε κάθε ένα από αυτά η κάθε ομάδα θα δίνει δύο αγώνες, έναν εντός κι έναν εκτός έδρας, τα τρία πρώτα είναι για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των ομίλων και τα τρία επόμενα η δεύτερη. Στις 3/7/18 δηλαδή, η Εθνική θα ξέρει αν συνεχίζει να διεκδικεί την πρόκριση, από τις 30/8/18 θα μπει στην τελική ευθεία και στις 28/2/19 θα ξέρει αν θα δώσει το παρών στην Κίνα.

Οι όμιλοι:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected